2 óra 30 perc
Mészáros Tibor

NEIL SIMON

A NAPSUGÁR FIÚK

vígjáték

Fordította: Ungvári Tamás


Díszlet- és jelmeztervező: Ondraschek Péter

Súgó: Vigh Katalin

Ügyelő: T-Laforest Csaba

Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla


Rendező: Mészáros Tibor 


Ha valaki állt már a világot jelentő deszkákon, s megrészegítette a reflektorok kábító, csalóka fénye, az értheti csak igazán, milyen érzés, ha a SHOW tovább dübörög… de már nélküle.

Willie Clark felett eljárt az idő, ám ő tudomást sem akar venni a minduntalan pergő homokszemekről. A világot jelentő deszkák már rég kicsúsztak a lába alól, de ő mindezért másokat hibáztat. Pengeélre hányná az egész szakmát, ám haragjának kereszttüzében leginkább egykori társa, Al Lewis áll. Willie Clarkot talán már csak a düh tartja életben; ha a harag mérvadó lenne, örök életet garantálna számára.

Ám váratlanul felcsillan egy utolsó, nagy lehetőség a visszatérésre. Az aprócska csavar a Sors részéről csupán annyi, hogy mindez akkor valósulhat meg, ha összeáll egykori partnerével…

A dilemma rekeszizmot szorongatóan fergeteges vígjátékot produkál. S bár látszólag két konok, kopott komédiás kálváriája ez, de a dicstelennek tetsző meghurcoltatás árnyékából egy páratlan páros ragyog fel előttünk. Épp, mint a Nap: mielőtt aláhanyatlik, s a horizontba vész, még utolsó sugaraival bíbor ragyogást fest az esti égboltra búcsúzóul.

Nehéz a művészlétről olyan drámát írni, mely nem válik belterjessé, mely hiteles figurákon keresztül képes e pálya szépségeit és árnyoldalait is megmutatni. A Napsugár fiúk valódi jutalomjáték. Akár játssza, akár nézi az ember.


Az előadást a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, Mészáros Tibor rendezi.


Bemutató:

2020. december 5. (szombat) 19.00 óra

Nagyszínpad


Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával jött létre. 
Szereplők
Willie Clark: Puskás Tivadar
Ben Clark: Rák Zoltán, Puskás Péter m.v.
Ápolónő: Horváth Réka
Nővér: Tary Patrícia e.h., Dallos Bogi m.v.
Galéria
Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.