A Napsugár fiúk - Hétfő este megtartottuk Puskás Tivadar jutalomjátékának az olvasópróbáját!

A Napsugár fiúk - Hétfő este megtartottuk Puskás Tivadar jutalomjátékának az olvasópróbáját!

Tegnap megtartottuk A Napsugár fiúk című előadásunk olvasópróbáját!


Puskás Tivadar búcsújátékát decembertől láthatja majd a nyíregyházi közönség, Mészáros Tibor rendezésében. A fergeteges vígjáték érdekessége, hogy a régi pályatárs, Horváth László Attila szereplése mellett többek között „Pusi” fia, Puskás Peti, valamint Dallos Bogi is színpadra lép.


napsugarfiuk_olvaso_15121.jpg


Neil Simon

A NAPSUGÁR FIÚK

Fordította: Ungvári Tamás


Ha valaki állt már a világot jelentő deszkákon, s megrészegítette a reflektorok kábító, csalóka fénye, az értheti csak igazán, milyen érzés, ha a SHOW tovább dübörög… de már nélküle.


Willie Clark felett eljárt az idő, ám ő tudomást sem akar venni a minduntalan pergő homokszemekről. A világot jelentő deszkák már rég kicsúsztak a lába alól, de ő mindezért másokat hibáztat. Pengeélre hányná az egész szakmát, ám haragjának kereszttüzében leginkább egykori társa, Al Lewis került. Willie Clarkot talán már csak a düh tartja életben; ha a harag mérvadó lenne, örök életet garantálna számára. Ám váratlanul felcsillan egy utolsó, nagy lehetőség a visszatérésre. Az aprócska csavar a Sors részéről csupán annyi, hogy mindez akkor valósulhat meg, ha összeáll egykori partnerével…


A dilemma rekeszizmot szorongatóan fergeteges vígjátékot produkál. S bár látszólag két konok, kopott komédiás kálváriája ez, de a dicstelennek tetsző meghurcoltatás árnyékából egy páratlan páros ragyog fel előttünk. Épp, mint a Nap: mielőtt aláhanyatlik, s a horizontba vész, még utolsó sugaraival bíbor ragyogást fest az esti égboltra búcsúzóul. Nehéz a művészlétről olyan drámát írni, mely nem válik belterjessé, mely hiteles figurákon keresztül képes e pálya szépségeit és árnyoldalait is megmutatni. A Napsugár fiúk valódi jutalomjáték. Akár játssza, akár nézi az ember. Az előadást a kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, Mészáros Tibor rendezi.


Willie Clark: Puskás Tivadar

Al Lewis: Horváth László Attila

Ben Clark: Rák Zoltán/Puskás Péter m.v.

Ápolónő: Horváth Réka

Nővér: Dézsi Darinka/Dallos Bogi m.v.


Díszlet-és jelmeztervező: Ondraschek Péter

Súgó: Vigh Katalin

Ügyelő: T-Laforest Csaba

Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla


Rendező: Mészáros Tibor


Bemutató:

2020. december 5. (szombat) 19.00 óra

Nagyszínpad


napsugarfiuk_olvaso_2_15122.jpg


napsugarfiuk_olvaso_3_15123.jpg

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.