Videóklipben szerepel Puskás Tivadar – A Napsugár fiúk nyáron

Videóklipben szerepel Puskás Tivadar – A Napsugár fiúk nyáron

Interjú Puskás Tivadarral


A színpad helyett a nyugdíjas életet választotta a nyíregyházi teátrum művésze, Puskás Tivadar. Budapesti otthonában, családjával tölti idejét mindaddig, míg ismét nem kezdik meg a színház által jutalomjátéknak kínált búcsúelőadás, A Napsugár fiúk próbáit.

 

Ősszel már dolgozni kezdett Puskás Tivadar a december 6-ra tervezett bemutatóra fiával, Petivel és Dallos Bogival, Horváth László Attilával, illetve Mészáros Tibor rendezővel. Hamar kiderült aztán, hogy nem lesz téli bemutató. Majd májusban kezdik ismét a próbát, és júniusban várható a Rózsakert Szabadtéri Színpadon Neil Simon vígjátékának, A Napsugár fiúknak a bemutatója. A remények szerint akkor már mindenki szabadon, maszk nélkül, tömegével nézheti az előadást egy szép nyári estén.


„Ez két színészről, a színészsorsról szól tulajdonképpen. Két emberről, hogy hogyan vitte végig a pályáját, hogyan használta ki a karrierjét, a lehetőséget, milyen hullámvölgybe kerülnek ezek a helyzetek, hogy találja meg az egyik a boldogságát a nem játszásban, a másik boldogtalan az előadások és a színház nélkül. Én azt játszom, aki boldogtalan a színház nélkül, a fellépés, a közönség nélkül. A párom, akit a Lackó játszik, ő az, aki megtalálja a boldogságát egy színészotthonban, a család körében. Hozzá kell tennem, ha a magánéletről van szó, csodálatos dolog végre a családdal lenni, és mindenre van időm” – beszélt a készülő darabról Puskás Tivadar.


Pusi ma már biztos abban, hogy színház és közönség nélkül is van élet. Friss most ez az érzés, de a vírus különben is hozzászoktatta a színészeket és a nézőket is, hogy nem lehet színházban lenni. Ebben a helyzetben érte a felkérés, hogy forgasson videóklipet Dallos Bogival és Manuellel. A Benned él című popdalt már több százezren megtekintették a YouTube-csatornán. Témája nagyon egyszerűen az élünk és meghalunk körforgása.


„Nagyon örültem neki, mert Bogit nagyon szeretjük. Nagyon jó énekesnőnek tartjuk, nagyszerű embernek, nagyon jó humora van, és egy nagyon édes hölgy, és jó zenéje van, érdekes hangja. Ő valóban gondolkodó ember, nagyon igényes zenét és szöveget is ír, és nem mellesleg a Peti társa. Nagyon szeretjük a szüleit is. Együtt szerepeltem végül is az édesanyjával, aki egy csodálatos hölgy. Testnevelő tanár, fitneszedző, pilatesedző. Nagyon dekoratív, szép és nagyszerű hölgy, tehát ketten játszottuk az idős házaspárt. Bogi Manuellel pedig a fiatal párt. Ő egy nagyon érdekes figura. Értelmes és okos fiú. Ha jól kezeli a karrierjét, akkor nagyon sokra viheti. A Gellért Szállóban forgattunk egyébként, ez egy kultikus hely. Nagyon jó volt! Mint minden ilyen, lassú, tehát minden nagyon ki van mérve. Mindenki azt hiszi, hogy a kliphez csak előveszed a telefont, aztán megcsinálod. Nem, ez komoly szakmai munka. Egy fiatal hölgy volt a rendező, aki nagyon vagányul, ugyanakkor szépen és romantikusan csinálta meg ezt a klipet” – mesélte a forgatásról Puskás Tivadar.


Megkerülhetetlen volt a kérdés, hiszen talán születőben van egy új színházi műfaj, mely élő egyenesben közvetít színházi előadásokat, vagy felvételről, amit a meghirdetett időpontban valamilyen képernyőn nézhetünk. Mindkettő számos jogi kérdést vet föl, tehát hosszú procedúra és egyeztetések előzik meg ezeket a vetítéseket. Nem hiszek benne – bár lehet, hogy ez csak maradiság – vélekedett búcsúzóul Pusi. A személyes varázst nem lehet pótolni videóval és felvétellel. Azt, hogy együtt lélegzik az ember a nézővel. Ott mindig kialakul valami megfoghatatlan. A képernyő előtt viszont nincs az az igazi katarzis, amit a nézőtéren megélhet. Májusban tehát ismét találkozhatunk Nyíregyházán. Addig olvas, filmet néz, kirándul, sokat főz, nagyokat sétál feleségével és kedves kutyáikkal.


Forrás: nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.