Rózsakert Szabadtéri Színpad

Rózsakert Szabadtéri Színpad

Rózsakert Szabadtéri Színpad


2018 nyár végére - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és „A ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA” program támogatásával - megszépült, csaknem 1000 férőhelyesre bővült nézőterű Rózsakert Szabadtéri Színpad tavaly már a korábbi években megszokott időben nyitotta kapuit: június közepétől egészen augusztus közepéig minden hétvégén nagy kedvencekkel, impozáns fellépőkkel és meglepetéssekkel várta a romantikus nyári esték szerelmeseit. 2019-től a Rózsakert Szabadtéri Színpad összekapcsolódott a VIDOR Fesztivál versenyprogramjával. Így már a Zenés VIDOR Nyár keretében a fesztivál nyár végi hivatalos megkezdése előtt elkezdődött a beválogatást nyert jobbnál jobb zenés vígjátékok megmérettetése a Rózsakertben.

Megnyitotta kapuit a Rózsakert Szabadtéri Mozi is, mely sokak örömére közkedvelt és népszerű kultfilmekkel várta a nyár folyamán szerda esténként a városlakókat, mint például a Flashdance, a Mamma Mia!, a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése vagy az Egy asszony illata.


Közérdekű információk


Akadálymentesített nézőtéri helyek

A Rózsakert Szabadtéri Színpad mozgáskorlátozott vendégei előadásonként korlátozott számban tudnak akadálymentesített helyekre szóló belépőjegyeket vásárolni a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában (munkatársaink készséggel segítenek az ügyintézésben telefonon, vagy akár emailben).

Szervező- és jegyirodánkban valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpad pénztáraiban az alábbi fizetőeszközöket fogadjuk el:

 - készpénz

- bankkártya

- Szép kártya (OTP, K&H, MKB) szabadidő alszámla terhére

- OTP Cafeteria Card

- Erzsébet utalvány (Szabadidő, Ajándék, Kultúra)

- Edenred utalvány (Ticket Culture & Sport)


A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira vonatkozó tudnivalók


Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira, koncertjeire megváltott jegyeket nem áll módunkban visszaváltani.

A rendezvény szervezője műszaki, technikai, stb. akadályok, kedvezőtlen időjárás esetén az előadás megkezdésével a meghirdetett kezdést követően egy óráig várhat.

Színházunk fenntartja a jogot, hogy az előadást a helyszínen is lemondja. Kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb, ok miatt lemondott előadás esetén a műsort a kijelölt esőnapokon tartjuk meg.

Megtartottnak tekintendő a szünet nélkül játszott előadás, koncert amennyiben a produkció időtartamának fele eltelt, és ekkor következik be kedvezőtlen időjárás.

Esőnappal rendelkező, 2 részes előadás első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén a döntéssel – miszerint folytatjuk-e azt – a félbeszakadást követően maximum egy óráig várunk. Amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt az előadás elmarad, a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Jegyvisszaváltásra nincs lehetőség!

Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt az előadás az első rész után félbeszakad, az megtartottnak tekintendő. Nem váltható vissza a megvásárolt jegy, ha a Vásárló a félbeszakadt előadásról, koncertről távozott, ám az időjárás kedvezőbbre fordultával aznap este a produkció mégis megtartásra került.

Amennyiben az esőnapon sem kerülhet sor az előadás megtartására, a jegyek 5 munkanapon belül visszaválthatók vagy becserélhetők a Rózsakert Szabadtéri Színpad más előadására a Színház Szervező- és jegyirodájában. Az elmaradt előadás, koncert napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség, visszaváltásra a helyszíni pénztár nem kötelezhető. Megértésüket köszönjük!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad nézőtere fedetlen, ezért azt javasoljuk, hozzanak magukkal meleg, vízálló öltözetet, esőkabátot. Az előadás ideje alatt esernyőt kérjük, ne használjanak, mert az gátolja a színpadra történő akadálymentes rálátást.

Kérjük, jegyüket mindenképpen őrizzék meg az előadás végéig, mivel félbeszakadt előadás esetén az annak esetleges pótlására kijelölt esőnapon csak az eredeti jegy felmutatásával nézhetik meg a produkciót!


A Rózsakert Szabadtéri Színpad nyitva tartása


A Rózsakert Szabadtéri Színpad pénztárai, mobilpultja, büféje az előadások előtt 1 órával, a nézőtér az előadás előtt fél órával nyit.

A Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájának nyitva tartása, elérhetősége:

Nyíregyháza, Színház u. 2

Tel.: +36 42/507-006, +36 30/303-2875, +36 20/233-2926

Email: SZERVEZES@MORICZSZINHAZ.HU

Nyítva tartás: hétköznap 9.00–17.00 óráig

Online jegyvásárlás: www.moriczszinhaz.hu


VIP belépőjeggyel rendelkező nézőinket az előadás szüneteiben a két nézőtéri feljáró közötti VIP Szalonunkban és az azelőtti VIP Teraszon, sorban állás nélküli catering szolgáltatással várjuk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás előtt és a szünetekben az előadások helyszínén, a Rózsakertben, mobilpultunknál színházbérletek és színházjegyek kaphatóak!


Kellemes szórakozást, színházi élményeket kívánunk!

Móricz Zsigmond Színház

Nyíregyházi színielőadásokról már 1831. júniusából származnak helyi híradások, bár ekkor még nem volt önálló színházépülete és önálló társulata sem városunknak. A ma is álló kőépület Alpár Ignác tervei alapján csak több évtized múlva, 1894. február 6-án, az egykori Széna piacon nyílt meg. A Móricz Zsigmond Színház önálló társulatának alapítására pedig csaknem 100 év elteltével, 1981-ben került sor.

Vidor fesztivál

A Móricz Zsigmond Színház idén immár huszadik alkalommal rendezi meg a VIDOR Fesztivált. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje egy 9 napon át tartó, 48 helyszínen párhuzamosan futó összművészeti fesztivál minden évben augusztus végén, mely nyitott mindenki előtt a kulturális esélyegyenlőség jegyében,ugyanis a programok 90 százaléka teljesen ingyenes, nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye számos kistelepülésén is. Évről évre újabb fesztiválhelyszínek születnek, a műsorprogramban a hagyományos világzenei koncertek, az irodalmi beszélgetések, felolvasó-, báb- és utcaszínházak, mutatványosok, karikaturisták, képzőművészeti kiállítások mellett már az itthoni könnyűzene legnépszerűbb előadóit is láthatja a közönség.

Szindbád

A SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér Nyíregyházán a belváros szívében, a Móricz Zsigmond Színház és a Kállay-kúria által közrefogott épületben, a volt Helyőrségi Művelődési Otthon helyén 2021 júliusától várja látogatóit.

A Szindbád Magyarországon egyedülálló, egyes színháztörténeti korokat tematikusan bemutató interaktív tárlatát különleges digitális installációk, tárgyi relikviák, video-térképek alkotják, melyhez többnyelvű audionarrációs program is készül. Megelevenednek a különböző korok jelmezei, amelyeket a modern technika segítségével magukra is ölthetnek a látogatók.


Bencs Villa

A közelmúltban felújított impozáns Bencs Villa régi fényében ragyogva a kultúra és a művészet színhelye, mely már történelmi kávézóval, kiállításokkal és rendezvények, esküvői és üzleti fotózások helyszíneként is várja az érdeklődőket. A város korábbi vendégházát az elmúlt év nyarának végétől a Móricz Zsigmond Színház üzemelteti, mely nagy megtiszteltetést jelent a teátrum számára. A cél nem is lehet más, mint ami a szintén felújított Rózsakert Szabadtéri Színpad esetében: a legmagasabb minőséget nyújtani az ide érkezőknek.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.