Rózsakert Szabadtéri Színpad

Rózsakert Szabadtéri Színpad

Rózsakert Szabadtéri Színpad


2018 nyár végére - Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és „A ZÖLD VÁROS KIALAKÍTÁSA” program támogatásával - megszépült, csaknem 1000 férőhelyesre bővült nézőterű Rózsakert Szabadtéri Színpad tavaly már a korábbi években megszokott időben nyitotta kapuit: június közepétől egészen augusztus közepéig minden hétvégén nagy kedvencekkel, impozáns fellépőkkel és meglepetéssekkel várta a romantikus nyári esték szerelmeseit. 2019-től a Rózsakert Szabadtéri Színpad összekapcsolódott a VIDOR Fesztivál versenyprogramjával. Így már a Zenés VIDOR Nyár keretében a fesztivál nyár végi hivatalos megkezdése előtt elkezdődött a beválogatást nyert jobbnál jobb zenés vígjátékok megmérettetése a Rózsakertben.

Megnyitotta kapuit a Rózsakert Szabadtéri Mozi is, mely sokak örömére közkedvelt és népszerű kultfilmekkel várta a nyár folyamán szerda esténként a városlakókat, mint például a Flashdance, a Mamma Mia!, a Forrest Gump, a Ryan közlegény megmentése vagy az Egy asszony illata.


Közérdekű információk


Akadálymentesített nézőtéri helyek

A Rózsakert Szabadtéri Színpad mozgáskorlátozott vendégei előadásonként korlátozott számban tudnak akadálymentesített helyekre szóló belépőjegyeket vásárolni a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában (munkatársaink készséggel segítenek az ügyintézésben telefonon, vagy akár emailben).

Szervező- és jegyirodánkban valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpad pénztáraiban az alábbi fizetőeszközöket fogadjuk el:

 - készpénz

- bankkártya

- Szép kártya (OTP, K&H, MKB)


A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira vonatkozó tudnivalók


Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira, koncertjeire megváltott jegyeket nem áll módunkban visszaváltani.

A rendezvény szervezője műszaki, technikai, stb. akadályok, kedvezőtlen időjárás esetén az előadás megkezdésével a meghirdetett kezdést követően egy óráig várhat.

Színházunk fenntartja a jogot, hogy az előadást a helyszínen is lemondja. Kedvezőtlen időjárás, vagy egyéb, ok miatt lemondott előadás esetén a műsort a kijelölt esőnapokon tartjuk meg.

Megtartottnak tekintendő a szünet nélkül játszott előadás, koncert amennyiben a produkció időtartamának fele eltelt, és ekkor következik be kedvezőtlen időjárás.

Esőnappal rendelkező, 2 részes előadás első része alatt jelentkező kedvezőtlen időjárás esetén a döntéssel – miszerint folytatjuk-e azt – a félbeszakadást követően maximum egy óráig várunk. Amennyiben a kedvezőtlen időjárás miatt az előadás elmarad, a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek. Jegyvisszaváltásra nincs lehetőség!

Amennyiben kedvezőtlen időjárás miatt az előadás az első rész után félbeszakad, az megtartottnak tekintendő. Nem váltható vissza a megvásárolt jegy, ha a Vásárló a félbeszakadt előadásról, koncertről távozott, ám az időjárás kedvezőbbre fordultával aznap este a produkció mégis megtartásra került.

Amennyiben az esőnapon sem kerülhet sor az előadás megtartására, a jegyek 5 munkanapon belül visszaválthatók vagy becserélhetők a Rózsakert Szabadtéri Színpad más előadására a Színház Szervező- és jegyirodájában. Az elmaradt előadás, koncert napján a jegyek helyszíni visszaváltására nincs lehetőség, visszaváltásra a helyszíni pénztár nem kötelezhető. Megértésüket köszönjük!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Rózsakert Szabadtéri Színpad nézőtere fedetlen, ezért azt javasoljuk, hozzanak magukkal meleg, vízálló öltözetet, esőkabátot. Az előadás ideje alatt esernyőt kérjük, ne használjanak, mert az gátolja a színpadra történő akadálymentes rálátást.

Kérjük, jegyüket mindenképpen őrizzék meg az előadás végéig, mivel félbeszakadt előadás esetén az annak esetleges pótlására kijelölt esőnapon csak az eredeti jegy felmutatásával nézhetik meg a produkciót!


A Rózsakert Szabadtéri Színpad nyitva tartása


A Rózsakert Szabadtéri Színpad pénztárai, mobilpultja, büféje az előadások előtt 1 órával, a nézőtér az előadás előtt fél órával nyit.

A Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájának nyitva tartása, elérhetősége:

Nyíregyháza, Színház u. 2

Tel.: +36 42/507-006, +36 30/303-2875, +36 20/233-2926

Email: SZERVEZES@MORICZSZINHAZ.HU

Nyítva tartás: hétköznap 9.00–17.00 óráig

Online jegyvásárlás: www.moriczszinhaz.hu


VIP belépőjeggyel rendelkező nézőinket az előadás szüneteiben a két nézőtéri feljáró közötti VIP Szalonunkban és az azelőtti VIP Teraszon, sorban állás nélküli catering szolgáltatással várjuk!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadás előtt és a szünetekben az előadások helyszínén, a Rózsakertben, mobilpultunknál színházbérletek és színházjegyek kaphatóak!


Kellemes szórakozást, színházi élményeket kívánunk!


A Rózsakert Szabadtéri Színpad kizárólagos rádiós médiatámogatója a Sunshine Rádió!

sunshine_logo_csere_erre_23536.jpg

Móricz Zsigmond Színház

Nyíregyházi színielőadásokról már 1831. júniusából származnak helyi híradások, bár ekkor még nem volt önálló színházépülete és önálló társulata sem városunknak. A ma is álló kőépület Alpár Ignác tervei alapján csak több évtized múlva, 1894. február 6-án, az egykori Széna piacon nyílt meg. A Móricz Zsigmond Színház önálló társulatának alapítására pedig csaknem 100 év elteltével, 1981-ben került sor.

Vidor fesztivál

A Móricz Zsigmond Színház idén immár huszonegyedik alkalommal rendezi meg a VIDOR Fesztivált. A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje hagyományosan 9 napon át tartó összművészeti fesztivál minden évben augusztus végén, mely nyitott mindenki előtt a kulturális esélyegyenlőség jegyében, ugyanis a programok 90 százaléka teljesen ingyenes, nemcsak Nyíregyházán, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye számos kistelepülésén is.

Szindbád

A SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér Nyíregyházán a belváros szívében, a Móricz Zsigmond Színház és a Kállay-kúria által közrefogott épületben, a volt Helyőrségi Művelődési Otthon helyén 2021 júliusától várja látogatóit.

A Szindbád Magyarországon egyedülálló, egyes színháztörténeti korokat tematikusan bemutató interaktív tárlatát különleges digitális installációk, tárgyi relikviák, video-térképek alkotják, melyhez többnyelvű audionarrációs program is készül. Megelevenednek a különböző korok jelmezei, amelyeket a modern technika segítségével magukra is ölthetnek a látogatók.


Bencs Villa

A közelmúltban felújított impozáns Bencs Villa régi fényében ragyogva a kultúra és a művészet színhelye, mely már történelmi kávézóval, kiállításokkal és rendezvények, esküvői és üzleti fotózások helyszíneként is várja az érdeklődőket. A város korábbi vendégházát az elmúlt év nyarának végétől a Móricz Zsigmond Színház üzemelteti, mely nagy megtiszteltetést jelent a teátrum számára. A cél nem is lehet más, mint ami a szintén felújított Rózsakert Szabadtéri Színpad esetében: a legmagasabb minőséget nyújtani az ide érkezőknek.

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.