2 óra 20 perc
Halasi Dániel

MARTIN MCDONAGH:

A KRIPLI

fekete komédia


Díszlet-és jelmeztervező: Mátravölgyi Ákos 

Dramaturg: Horváth János Antal 

Zeneszerző: Mátyássy Szabolcs

Súgó: Kovács Katalin

Ügyelő: Sárközi István 

Rendezőasszisztens: Fülöp Angéla


Rendező: Halasi Dániel


Martin McDonagh újra egy írországi, falusi környezetbe kalauzol minket, ahol az egymásra utaltság, a monotonitás és a kilátástalanság mételyezi a mindennapokat. Ebben a kis közösségben él egy testileg hátrányos helyzetű, árva kamasz fiú, akin mindenki csak élcelődik. Hiszen addig sem a saját elfuserált életükön kell gondolkodniuk, amíg rajta köszörülik a nyelvüket. Mindenki ezt az érzelmek eltakarására alkalmas védőmechanizmust működteti, nehogy sebezhetőnek tűnjön ebben a zord világban. Minden szereplő groteszk, olykor brutális módon fejezi ki magát, mégis valahol a mélyben ott húzódik a valódi szeretet. A ’30-as években játszódó történet idején a szigeten épp egy ál-dokumentumfilmet forgatnak. Ez a forgatás reményt ébreszt Csámpás Billyben, hogy van kiút a monoton és megaláztatásokkal teli életből. A világ kitágul ugyan számára, de ez a tapasztalat ráébreszti, hogy „sanyargatói” valójában az igazi és szerető családja; az élhetetlen sziget pedig minden nehézségével együtt az igazi otthona.


Az előadást a Móricz Zsigmond Színházban többször is megfordult, szép sikereket magáénak tudható Halasi Dániel rendezi, akinek tehetségét és szakmai rátermettségét idén új műfajban is megismerheti a nyíregyházi közönség.


Az előadás hossza 2 óra 20 perc.


a_kripli_plakat_13535.jpg

Bemutató:

2020. október 16. (péntek) 19 óra

Nagyszínpad


Bérletpótló előadások:

2021. május 27. (csütörtök), 28. (péntek), 29. (szombat) 19.30 óra

Esőnap: 2021. május 30. (vasárnap) 19.30 óra

Rózsakert Szabadtéri Színpad


A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaival kapcsolatos közérdekű információk elérhetőek ide kattintva!


Felhívjuk kedves Bérletes Nézőink és Jegyvásárlóink figyelmét, hogy a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelye jelenleg csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható. Kérjük, hogy belépéskor készítsék elő védettségi igazolványukat és személyazonosításra alkalmas okiratukat (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).


Együttműködésüket köszönjük!


Szereplők
Eilleen: Széles Zita
Bartley: Zakariás Máté m.v.
Előzetes
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.