Puskás Peti a Bujtosi Városligetben egy kanadai ámbrafát ültetett

Puskás Peti a Bujtosi Városligetben egy kanadai ámbrafát ültetett

Puskás Peti, a népszerű énekes, színész, műsorvezető nyíregyházi színházi próbái közben, mint elhivatott természetvédő vállalta, hogy elültet egy fát dr. Ulrich Attila társaságában a Bujtosi Városligetben. Ezekben a hetekben készül édesapjával és társaival A Napsugár fiúk júniusi bemutatójára.



Hogyan hódítottad meg Bogit – jött az első kérdés a gyerekektől, akik a színház szomszédságában lévő Szent Miklós iskolába járnak, és hamar kiszúrták az udvar rácsos kerítésén, hogy mikor érkezik Puskás Peti és Dallos Bogi a művészbejáróhoz, a próbára. Azóta örök a barátság köztük, sorban csüngenek a kerítésen, és most is elkísérték kedvencüket a Bujtosra. Életfilozófiájáról, állat- és természetvédő létéről is kérdezték.


„Mitől jött a gondolat? Ez nagyon jó kérdés. Azt hiszem, akkor jött, amikor lett egy kutyám, Bambi. Ő ugyan őzikének hangzik, de Bambi egy farkas kutya keverék, egy picike zsebkutya. Arra gondoltam akkor, hogy milyen csodálatosak az állatok, milyen fantasztikus! Azt gondoljuk, hogy mi vagyunk a világ csúcsa, mi, emberek, és mennyire nem vigyázunk erre a sok értékre, ami körülöttünk van. Azóta van a Woodapest, egy faültető egyesületem, járok szaporítótelep felszámolására, állatmentésekre, és nagyon szeretem, amikor a gyerekekkel találkozunk és beszélgetünk, társalgunk arról, hogy mi az, amit mindannyian hozzá tudunk tenni” – mesélte Puskás Péter énekes, színész, műsorvezető.


Csütörtökön délután földbe került aztán a kanadai ámbra, melyet a gyerekek fognak majd locsolni. Talán narancslével – jött a mosolygós ötlet, és akkor gyümölcsöt is terem majd a fa.


„A közeljövőben az a tervünk, hogy ebből a nagy állami programból, ami a faültetést támogatja, abból több százezer olyan fát kapjon Nyíregyháza, amely az erdőségeit, a várost körülvevő erdőket is gyarapítja, hiszen a város tüdeje nem itt van bent, hanem a város környékén található a nagy fákban. Ugye, ez egy jelképes ültetés volt Puskás Péterrel, mégis szimbolizálja azt, hogy sokat teszünk azért, hogy fákat ültessünk, az embereknek is adjunk különböző cserjéket, bokrokat, hogy az élőhelyüket szépítsék” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila alpolgármester.


Interjút interjú követ Puskáséknál, mindenki igyekszik az utolsó nyíregyházi heteket velük tölteni. Készül A Napsugár fiúk június 11-ei bemutatója. Ez lesz Puskás Tivadar búcsú- és jutalomjátéka a Szabadtéri Színpadon.


„Fantasztikus a próbafolyamat! Tibi, Mészáros Tibi, a rendező mindent megad, hogy ez tényleg az legyen, mindent alátesz, hogy emlék legyen már a próbafolyamat. Nem arról van szó, hogy feszülünk, munkát érzünk, hanem egy családi folyamat, amit megkoronázunk majd az előadással. Biztos vagyok benne, hogy könnyekkel küzdünk nemcsak mi a színpadon, hanem a nézőtéren is. Azért ez egy pályafutás megkoronázása ... hú, most egy kicsit elérzékenyülök...” – szólt Puskás Péter.


Puskás Tivadar 46 éves pályafutását és annak zárását ünnepli majd az előadás. Fia úgy gondolja, jön majd ő még Nyíregyházára, hiszen újabb Napsugár fiúk előadások lesznek, de valóban elérkezett a pillanat, hogy édesapja ezután már a családdal legyen. A bujtosi interjút hosszabban, a jövő heti Sziesztában láthatják.


Forrás: nyiregyhaza.hu


A Napsugár fiúk című előadásról bővebb információk:

https://www.moriczszinhaz.hu/eloadasok/a-napsugar-fiuk

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.