Pregitzer Fruzsina először rendez a Móricz Zsigmond Színházban

Pregitzer Fruzsina először rendez a Móricz Zsigmond Színházban

Sajtótájékoztatót tartottunk!

 

Színházunk a 2021/2022-es évadban Jens Raschke német szerző Alszanak a halak? című monodrámáját Fridrik Noémi előadásában és a Jászai-díjas Pregitzer Fruzsina rendezésében tűzi műsorra, melynek próbafolyamata már 2021 februárjában megkezdődik, a produkció tavasszal elkészül, és 2021 őszén kerül bemutatásra.


Jens Raschke a kiskamaszokat egy mélyen elgondolkodtató, nem mindennapi kalandra invitáló műve egy rendkívül érzékeny témát jár körül: a halál gyermekaggyal és -szívvel való feldolgozását.


A darab, mely 2012-ben a mühlheimi Gyerekdarab Fesztivál fődíját nyerte el, Jettéről, egy tízéves kislányról szól, aki meglátogatja öccsét, a hatévesen elhunyt Emilt a temetőben. És elmeséli, mi történt...


„Az a makacs érzésem, hogyha a darab által felvetett kérdéseket a gyermekek átgondolják és merik odahaza a családban is megpendíteni, átbeszélgetni, talán a felnőttek halálhoz való viszonya is megváltozna, és ezáltal a család is valamelyest „családabbá" lenne... Hiszen a halál olyan része az életnek, amelyet egyikünk sem kerülhet el." - Pregitzer Fruzsina


alszanak_a_halak_sajtotajekoztato_2_14359.jpg

A képen balról jobbra: Dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója, Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Fridrik Noémi, a Móricz Zsigmond Színház színművésze és a darab szereplője, Pregitzer Fruzsina, a Móricz Zsigmond Színház Jászai-díjas színművésze és a darab rendezője, Vitkai Éva, a darab művészetpedagógiai konzulense, Olajos Gábor, a darab zeneszerzője és Kondás Kristóf, a darab filmes munkatársa.

alszanak_a_halak_sajtotajekoztato_4_14361.jpg

alszanak_a_halak_sajtotajekoztato_14362.jpg

alszanak_a_halak_sajtotajekoztato_3_14360.jpg

A sajtótájékoztatóról készült képeket Trifonov Éva készítette.




Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.