Készülnek a Napsugár fiúk – Puskás Tivadar búcsújátékának szereplői ismét a színpadon

Készülnek a Napsugár fiúk – Puskás Tivadar búcsújátékának szereplői ismét a színpadon

A Napsugár fiúk őszi próbáját megállította a pandémia, most ismét együtt a csapat, hogy a közönséggel a színpadon búcsúztassák el a nyíregyháziak nagy kedvencét, Puskás Tivadart. Közben pedig szervezik az évad folytatását a Rózsakert színpadán és nézőterén.



Csütörtökön folytatódik a Móricz Zsigmond Színház 2020-21-es évada, a Szabadtéri Színpadon. A bérletes előadások mellett valamennyi estére jegyeket is kínálnak a közönségnek. A szabadtéri színpadára kerülnek a kamaradarabok is, majd szűkített, aztán teljes nézőtérrel folytatódik a nyár.



„Igyekeztünk végiggondolni a lehetőségeket és próbáltuk felmérni, hogy mi az, amiben a közönségünk a legnagyobb biztonságban érezheti magát, és úgy ítéltük meg, hogy a szabadtéri közeg lenne az. Ezért az összes bennragadt bérletes előadásunkat a Szabadtéri Színpadon fogjuk kijátszani. Elsőként a Bogáncsvirágot május 20-án, de látható még 21-én valamint 22-én is, és jegyek is kaphatóak minden napra, bár már csak 6-8 jegy maradt, tehát majdnem teltházzal fogunk indítani.” – tette meg a bejelentést Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója.


Göttinger Pál drámája, a Bogáncsvirág után következik a Kripli, az Édes Charity, A Napsugár fiúk és június végén a Funny Girl. A nyár második felére vendégelőadásokat szerveznek a színházban. Néhány napja aztán próbálnak a Napsugár fiúk. A tavaly mikulásestére tervezett játék próbái leálltak a járvány miatt, s most újrakezdték, készül a nyári bemutató. 46 év után búcsúzik a színpadtól Puskás Tivadar. Családra, otthonra vágyik a színházi élet után. Neil Simon darabja keserédes történet a színészetről, a barátságról és az elmúlásról.


„Szinte rólam, rólunk szól, és ez jó találkozás. Így is gondolom, ahogy történik a színpadon, az más kérdés, hogy pont a másik szerepben találom meg azt, amit én most megélek, hogy egyszer csak abba kell hagyni valamit és élvezni még a maradék életet. Gyümölcsét annak, amit eddig csináltam. Én szeretem a tragikomédiákat, abban azért több mélység meg keserűség van, tehát az életnek nem csak a habos része van benne, és abból természetesen nevetve kell kijönni.” – fogalmazott a darab főszereplője, Pusás Tivadar.


A két konok, kopott komédiás kálváriájában Puskás Tivadar partnere Horváth László Attila.


„Nem volt meglepetés, mert régóta tervezzük. Ezt a darabot ismerjük már, és nagyszerűnek tartjuk. Mindig az volt, hogy ha elérjük azt a kort, akkor ezt jó lenne eljátszani. Nekem már volt egy verziója, mert amit Puskás Peti játszik, most azt én játszottam Simor Ottóval és Bárány Frigyessel. Az is egy klassz dolog, hogy annak idején az unokaöccs voltam, most már nem.” – nevette el magát Puskás Tivadar partnere, a Jászai-díjas színész, Horváth László Attila.


„Kielemeztem a szerepemet, ami végülis arról szól, hogy apa tudjon beszélni benne. Tehát én csak feldobálom neki a labdákat, amiket neki le kell ütnie. Nehéz szerep, Rák Zocsival azért nehéz dolgunk van. De akinek a legnehezebb dolga van ebben az előadásban, az Bogi, aki a második felvonásban egyszer csak megérkezik. És kiéheztetve rá a nézők, hogy mikor érkezik az a 40-es szexbomba, majd egyszer csak megérkezik Bogi. És ő tudja legjobban a szövegét.” – beszélt az előadás titkairól Puskás Peti. 


Ahogy a színházban írták, jutalom lesz ez az előadás annak is, aki játssza, és annak is, aki nézi. A Napsugár fiúk bemutatója júniusban várható a Szabadtéri Színpadon.


Forrás: nyiregyhaza.hu


A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaira jegyek elérhetőek:

https://www.moriczszinhaz.hu/jegyvasarlas

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.