• Görbe tükrök

2 óra
Kovács Lehel

David Lindsay-Abaire

GÖRBE TÜKRÖK

Rendező: Kovács Lehel


David Lindsay-Abaire korai színdarabja kiválóan ötvözi az amerikai drámairodalom hagyományait az európai abszurd jeles képviselőinek hagyatékával. Véresen komolytalan krimit látunk itt, amelyben minden, legyen az tárgy vagy ember, más alakot ölt, ahogyan főhősünk, Claire egyre mélyebbre jut az énkeresés nyúlüregében. Bizony, ez is Lewis Carrol világa, ahol a képzelet megóv a valóságtól, s a tükrök megcsalják a fényt. A darab másik tartópillére a család. Annak minden hozadékával… Egy Tarantino által fényképezett családállítás, véresen és rengeteg humorral. A szerzőt idézve: Claire olyan nyugtalanító világban él, ahol az őrült komikum és a valóságos veszély szétválaszthatatlanul egybegabalyodik... Rendezőnek, színésznek egyaránt pazar lehetőség, igazi kihívás a darab, ahol valóban nincs kis szerep, nincs olyan alak, akinek ne lenne titka, motivációja, ne lenne olyan testi-lelki nyomora, amit ne mázsás súlyként cipelne végig a történeten, s ne akarná legalább egy kicsit agyoncsapni vele a másikat.

A Görbe tükrök című előadást a mozivászonról és televízió képernyőről egyaránt jól ismert, rendkívüli tehetségű, hírneves színművész, Kovács Lehel rendezésében láthatja majd a nyíregyházi közönség.


Díszlettervező: FEKETE ANNA

Jelmeztervező: SZELEI MÓNIKA

Zeneszerző: MONORI ANDRÁS

Dramaturg: GYULAY ESZTER

Súgó: KOVÁCS KATALIN Ügyelő: HOLLÓ ARNOLD

Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA


Bemutató:

 2022. december 16. (péntek) 19.30

Művész StúdióKedves Nézőink!


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az előadást az eredetileg meghirdetett Krúdy Kamaraszínpad helyett a Művész Stúdióban játsszuk.

A helyek elfoglalása érkezési sorrendben történik!


Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott!


Megértésüket köszönjük!Szereplők
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.