• Farkas vs Piroska

55 perc
Szilágyi Bálint

GRIMM

FARKAS VS PIROSKA

SZÍNPADI VÁLTOZAT SZILÁGYI BÁLINT


Látványtervező: Márkus Sándor

Zeneszerző: Tallér Zsófia

Súgó: Tanyik Zsófia

Ügyelő: Sárközi István

Rendezőasszisztens: Rajkó Balázs


Rendező: Szilágyi Bálint


Piros kislány az erdőben. Mindenki ismeri a történetét. Így vagy úgy. Nagymama-látogatás Piroska részéről. Nagymama-megevés a Farkas részéről, desszertként hozzáfogyasztva Piroska. Nagymama-megmentés: a Vadász részéről, vele együtt menekül meg Piroska. De akadnak a mesében olyan részletek is, amelyek nem biztos, hogy ennyire közismertek.
Például mit reggelizett aznap Piroska? És mit a Farkas? Mi van Piroska kosarában? Mi a Farkas kedvenc színe? Milyen virágokkal találkozik Piroska az erdőben? A virágok vajon miről énekelnek neki? Mi történik Piroskával és a Nagymamával a Farkas gyomrában? És ki mindenki lakik még ott? Mi Piroska első szava, amikor meglátja a Vadászt? Mi az Anya első szava, amikor viszontlátja Piroskát? Kinek van több foga: a Nagymamának vagy a Farkasnak? Ezekre a kérdésekre is válaszol az előadás. Expedíció. Felfedezőút. A világ fölmérése egy piros kislány kezét fogva. Mindenkinek, akinek valaha végig kellett menni egy sötét erdőn, egyedül.
Szilágyi Bálint bábrendezőként szerezte diplomáját 2017-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. A legfiatalabb rendező korosztály egyik legkeresettebb, legígéretesebb tehetsége. Előadásainak különleges nyelvi és képi költészete élvezhető az általános iskolás elsős és nyolcadikos diákok részére egyaránt. Így a Farkas vs Piroska általa készített, új színpadi változata reményeink szerint az évad egyik nagy közönség kedvence lesz kicsik és nagyok körében is.


Az előadás hossza 55 perc szünet nélkül.Bemutató:

2019. október 11. (péntek) 17.00 óra

Nagyszínpad

Szereplők
Piroska: Fodor Boglárka m.v., Varga Fekete Kinga
Anya, Virág: Munkácsi Anita, 449
Vadász, Elektromos egér: Georgita Máté Dezső m.v., Koroknai Sándor m.v.
Farkas: Gyuris Tibor, Osváth Judit m.v.
Előzetes
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.