2 óra 15 perc
Göttinger Pál

GÖTTINGER PÁL

BOGÁNCSVIRÁG
krimi egy lányról két felvonásban


Díszlettervező: Ondraschek Péter

Jelmeztervező: Cselényi Nóra

Zene: Dinyés Dániel

Súgó: Hugyecz Vivien

Ügyelő: Sárközi István

Rendezőasszisztens: Antal Andrea


Rendező: Göttinger Pál


Van egy lány, Fiona. Nem gyerek már, de eddig halogatta a felnőtté válást. Most viszont tragédia történik: szüleit elveszíti egy balesetben. A gyászmunka rémes: hozzá kell nyúlni a lakásban minden tárgyhoz, mindent át kell nézni. Az apja holmijai között különös iratokra bukkan – kiderül, hogy birtokokat örökölt a világ végén. Egy városi lánynak felfoghatatlan ez a hír, és mivel egyébként sincs miért maradnia az üres lakásban, nekiindul, hogy felfedezze magának a helyet, amelyről azelőtt sosem beszéltek neki.
Történetünk itt indul. Egy utazással. Egy megérkezéssel. Egy távoli, kopár, északi szigettel, messze benn az óceánon, ahová egy teherhajóra felkéredzkedett rémült fiatal nő érkezik az éjszaka közepén. Tél van, mindenütt sűrű köd – és a ködből kibontakozó idegenek: az új barátai.
Fiona sorra kifaggat mindenkit, és lassacskán világossá válik számára: egész eddigi életében hazudtak neki. A megbolygatott múlt pedig felkavarodik a köddel együtt, és hamarosan az életét fenyegeti.
A háttérben egy régi történet háborúról, kémekről, vesztesekről és árulásról – előttünk pedig egy mai: a felnőtté válásról, a felelősségről, az elhallgatásról. Arról, hogy hogyan mállik semmivé az, amit gyerekfejjel megingathatatlannak hittünk. És hogy ez igazából még nem katasztrófa: hanem egy napfelkelte ígérete. Ha észnél vagyunk.


Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!

Az előadás időtartama 2 óra 30 perc, egy szünettel.


Online műsorfüzete elérhető ide kattintva!


mzssz_bogancsvirag_a2_plakat_preview20210514_1_15939.jpg


Bemutató:
2021. április 16. (szombat) 19.30 óra
Krúdy Kamaraszínpad


Bérletpótló előadások:

2021. május 20. (csütörtök) 21. (péntek), 22. (szombat) 19.30 óra

Rózsakert Szabadtéri Színpad

Kamaraelőadásainkat egy, a Szabadtéri Színpad színpadrészén kialakított fedett kamaraszínpadi térben mutatjuk be.A Rózsakert Szabadtéri Színpad előadásaival kapcsolatos közérdekű információk elérhetőek ide kattintva!


Felhívjuk kedves Bérletes Nézőink és Jegyvásárlóink figyelmét, hogy a Móricz Zsigmond Színház valamennyi játszóhelye jelenleg csak érvényes védettségi igazolvány birtokában látogatható. Kérjük, hogy belépéskor készítsék elő védettségi igazolványukat és személyazonosításra alkalmas okiratukat (személyazonosító igazolvány, útlevél vagy jogosítvány).


Együttműködésüket köszönjük!


Szereplők
Fiona: Fodor Boglárka m.v.
Norman: Tar Dániel e.h.
Előzetes
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.