1 óra 55 perc
Keresztes Attila

Friedrich Dürrenmatt:

AZ ÖREG HÖLGY LÁTOGATÁSA

Rendező: Keresztes Attila


A történet helyszíne egy gazdaságilag az összeomlás szélén álló kis falu, Güllen, itt él Alfred Ill. A helyi lakosok abban reménykednek, hogy Ill nemsokára hazalátogató ifjúkori szerelme, az időközben milliomossá lett Claire Zachanassian anyagi segítségével megmenekülhet a falu.

Az öreg hölgy hazatértével a válsághelyzet azonban nem megoldódni látszik, inkább új dimenziókat nyer: nem csupán a polgári erkölcs hamissága lepleződik le, hanem a múltjától szabadulni képtelen, abba rögeszmésen kapaszkodó ember drámája is elénk tárul. Claire Zachanassian azzal a feltétellel menti meg egykori otthonát, ha az őt fiatalkorában cserben hagyó Alfred Ill vezekelni fog egykori bűne miatt, vagyis meghal. A milliárdjaiért igazságot követel, élete utolsó vágyának kiszolgáltat egy teljes faluközösséget.

Friedrich Dürrenmatt drámája groteszk humorral idézi meg azt a képtelen világot, amelyben a leszámolás és a személyes bosszú ilyen természetes kényszerűséggel következhet be. „Túl nagy a kísértés, és túl nagy a mi szegénységünk”, vallják álságosan a drámában, miközben szemünk előtt bontakozik ki egy másik, mélységesen humanista töltetű cselekményív is: két ember kudarcba fulladt sorstörténete.


Díszlettervező: BOLDIZSÁR ZSOLT

Jelmeztervező: PAPP JANÓ


Súgó: NAGY ERZSÉBET

Ügyelő: T-LAFOREST CSABA

Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA


Rendező: KERESZTES ATTILA

 


Bemutató:

2023. szeptember 15. (péntek), 19.30  

Krúdy KamaraKedves Nézőink!


Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy Az öreg hölgy látogatása című előadásunknál a nézőtérre a megszokottól később történik a beengedés!


Megértésüket köszönjük!Szereplők
Claire Zachanassian, szül. Wäscher, multimilliomosnő: Szabó Márta
Főkomornyik: Jakab Attila
Koby: T-Laforest Csaba
Loby: Fekete Beáta
Ill: Kaszás Mihály m.v
Leánya: Tary Patricia
Polgármester: Gyuris Tibor
Rádióriporter (hang): Kuthy Patrícia
Kameraman 1: T-Laforest Csaba
Kameraman 2: Fekete Beáta
Hangtechnikus: Végvári Boglárka
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.