VIDOR felhívás 2024

VIDOR felhívás 2024

Kedves Színházak!A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a 2024. évi VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjának válogatásához a fesztivál profiljába illő produkciók ajánlását jelenleg futó (vagy játszani tervezett), a programunkban még nem szerepelt előadásaitok közül. A szemle darabjai a korábbi évadokban bemutatott darabok közül is kikerülhetnek, de csak legkésőbb 2024. március 1-ig bemutatandó produkciók jelölését várjuk!

A versenyprogramba egy (nem zenés) nagyszínpadi és egy (nem zenés) kamara vígjáték, valamint a Rózsakert Szabadtéri Színpadra kizárólag egy zenés vígjáték ajánlására van lehetőség színházanként.

A XXIII. VIDOR Fesztivál időpontja: 2024. augusztus 23. – augusztus 31.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad programjába beválogatott zenés vígjátékokat 2024. június-július-augusztusban tervezzük meghívni.


A jelentkezéshez szükséges anyagban kérjük, tüntessék fel az alábbiakat: az előadás címe, az előadás hossza (szünet nélkül), az előadás leírása, szereposztás, valamint azt, hogy a Móricz Zsigmond Színház melyik színpadára nevezik (ezt Önök döntsék el a műszaki paramétereket figyelembe véve), illetve egy online elérhetőséget, mely tartalmazza az elődás felvételét. Ezen kívül kérjük, küldjék vissza a mellékelt technikai egyeztetőt kitöltve, valamint az előadás technikai riderét.

Színpadjaink alaprajzai az alábbi linken érhetők el:

https://www.moriczszinhaz.hu/muszaki-alaprajzok-informaciok


A fesztivál válogatói a beküldött előadásokon kívül más produkciókat is szemlézhetnek. A VIDOR Fesztivál 2024 válogatói a Móricz Zsigmond Színház vezetéséből: Kirják Róbert – igazgató, Horváth Illés – művészeti vezető, Sediánszky Nóra – művészeti tanácsadó.

Ajánlásaikat legkésőbb 2023. január 8. (hétfő) 24 óráig küldjék el a muvtitkar@moriczszinhaz.hu e-mail címre. További részletekről is ezen az e-mail címen kaphatnak felvilágosítást.


VIDOR TECHNIKAI EGYEZTETŐ 2024                                                                                                                                     

Nyíregyháza, 2023. november 21.                             

                                          

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.