Online kulturális felületek fejlesztése a Móricz Zsigmond Színházban

Online kulturális felületek fejlesztése a Móricz Zsigmond Színházban

Projekt beszámoló


Online kulturális felületek fejlesztése a Móricz Zsigmond Színházban


A kedvezményezett neve: Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft.

A projekt tárgya: A Móricz Zsigmond Színház videótár-programjának oktatási, ismeretterjesztő célú tartalmakkal való bővítése; a Színház gyerek- és ifjúsági színházi előadásai saját körben való rögzíthetőségének megteremtése; a Színház honlapjának a tartalmak feltöltéséhez és online közvetítéséhez szükséges technikai továbbfejlesztése; a fiatalabb közönségrétegek biztonságos, online körülmények mentén való elérésének biztosítása a Színház repertoáron lévő előadásaival.

A támogatás összege: 3.000.000Ft


A 2020 márciusától kezdődő első, majd a 2020 novemberétől induló második pandémiás hullám eddig ismeretlen helyzet elé állította a kulturális intézményeket, így a színházakat is. Megszakadt az élő, személyes kapcsolatunk a közönségünkkel, amit próbáltunk fenntartani közösségi oldalainkon különböző szórakoztató online tartalmakkal, weboldalunkon pedig előadásaink feltöltésével.


A produkcióink közönségünkhöz való eljuttatásának egyik leggyorsabb, leghatékonyabb, legszélesebb körhöz elérő formájának az bizonyult, ha előadásainkat online felületeinkre feltéve elérhetővé tettük. Az évadra bérlettel rendelkező nézőinket a sorozatban elmaradó előadásokért különböző módon igyekeztünk kárpótolni, többek között 2020 novembere óta több saját készítésű műsort és korábbi színházi előadásfelvételt tettünk közzé a Móricz Online elnevezésű videótár-programunkban számukra. Ez adta az ötletet ahhoz, hogy mivel az iskolás csoportok színházlátogatási gyakorlatának újra indulása még 2021/2022 tanévben sem várható az előző évi mértékben, más módon próbáljuk meg a gyerek- és középiskolás bérletházaink eddig elmaradt, illetve - már felkészülve minden eshetőségre - jövőbeni előadásainkat az említett közönségrétegnek bemutatni.


Ekkor szembesültünk azzal, hogy már nem elegendő az eddig használt külsős megbízással elvégzett, egy kamerával készült felvételek elkészítése előadásainkról. Felmerült annak igénye, hogy az archivált anyagok nagy részben saját erőforrásainkból legyenek magas szakmai igénnyel megörökítve, legalább három korszerű kamera és keverőpult alkalmazásával, ezzel az online megtekinthető produkciók magas művészi és élvezeti szinten elégítsék ki nézőink igényeit.Repertoárunkból kifejezetten a magyar és világirodalom legnagyobb klasszikusaiból készült, tartalmi és szcenírozási szempontból is kiemelkedő öt előadásunkat HD minőségben rögzítettük:


  1. SZAFFI
  2. JÓ ESTÉT NYÁR, JÓ ESTÉT SZERELEM
  3. A CSILLAGSZEMŰ JUHÁSZ
  4. A FÁBÓL FARAGOTT KIRÁLYFI
  5. KURÁZSI MAMA ÉS GYERMEKEI


dsc_8403_25244.JPG


Az előadásfelvételek elkészítésével bármikor lehetőségünk nyílik arra, hogy online felületeinken elérhetővé tegyük az egyes online tartalmakat szükség esetén bérlettulajdonosaink számára, akik kuponkódok segítségével tekinthetnék meg azokat.


eva_1862_25245.JPG


A pályázat segítségével egy olyan műszaki beruházás valósult meg, mellyel 2021 őszétől kezdődően saját előadásainkat részben önállóan, azaz saját technikai eszközökkel és saját humánerőforrás bevonásával rögzítettük.


Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük keresse Jegyirodánkat!


emberi_eroforras_tamogataskezelo_12859.png


emberi_eroforrasok_miniszteriuma_12860.png

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.