Szombat este kihirdették a Móricz-(F)Actor eredményét: Kosik Anita nyert

Szombat este kihirdették a Móricz-(F)Actor eredményét: Kosik Anita nyert

Kényszer szülte látványos show-műsornak indult, aztán olyan terebélyessé növekedett, hogy kétfordulós művészvetélkedő lett a Móricz Online programcsomag Móricz-(F)Actor eleme. Szombat este hirdették ki a színház közösségi oldalán az eredményt. A közönség szavazatai alapján a győztes Kosik Anita lett. 



Gyermekkori barátságból indult a zenés színész szakon végzett színésznő pályája. A mindig daloló kislány középiskolában eldöntötte, hogy rocksztár lesz. Beiratkozott a Kőbányai Zenei Stúdióba, majd az énekes oklevél után sikerült a Színművészeti Egyetem is. Novák Eszter és Selmeczi György osztályában faragták kiváló előadóvá. A kétfordulós Móricz-(F)Actor vetélkedőbe is az egykori élmények, inspirációk nyomán választotta két bemutatkozó dalát.


„Hát igen, a francia sanzon, az első körös dalom, aminek a címe azt jelenti, hogy beteg vagyok. Az egyetemen tanultam meg, akkor egy sanzonversenyünk volt, egy háziverseny. Időről időre előkerül nekem, tulajdonképp egy lelki tisztogatás, és utána mindig az lesz, hogy sokkal könnyebben lélegzem, ha elsüvöltözhetem, hogy mitől is vagyok én nem jól. Egyébként ez egy szerelmi történet, de nagyon sok minden másra is lehet asszociálni. A másik első körös dalomat pedig Ella Fitzgeraldtól tanultam meg. Iszonyatos nagy kedvencem, az is, az It don’t mean a thing, és azért kedvelem igazán, mert úgy kell énekelni, mintha trombita lennél. A mondanivalója az bele van írva. Két sor, tehát hogy semmi se számít, ha nincsen swing, úgyhogy nem énekelsz, mert a zene az nekem metaforája az élésnek” – fogalmazott Kosik Anita.


Jött a döntős forduló Udvaros Dorottya egykori nagy slágerével, a Botladozva című Dés-dallal. Aztán Gothár Péter és Selmeczi György szerzeménye, az Idő van film címadó dala, melynek eredeti előadója Cserháti Zsuzsa volt. Mind-mind hátborzongató emlék és sokat ígérő jövő! Szavazott a közönség. Talán valamiféle szimpátiaszavazás lehetett Anita friss, de nem kiforratlan előadása miatt. Illik megemlíteni, hogy olyan versenytársai voltak, mint a Nyíregyházán Evitaként bemutatkozó Horváth Margit, Dézsi Darinka, aki több zenei formáció énekese, vagy a szintén közönségkedvenc Nyomtató Enikő. A siker persze nemcsak az övé, hiszen meglepő érdeklődés övezte a teljes produkciót.


„Csomóan, akik gratuláltak, odaírták, hogy milyen nívós volt az egész, sőt volt, aki azt mondta, hogy megtámogatná anyagilag is, hogy ebből csináljunk egy egész estés műsort, ha majd kinyitnak a színházak. Szóval nem felém irányult egy csomó pozitív energia, hanem az egész felé. Nagyon tetszett sok embernek, szóval jó húzás volt, hogy sok emberhez jutottunk el, és a verseny arra ösztönzi az embereket, hogy ha látok egy posztot, ami tetszik, akkor megmutatom másoknak is” – vélekedett a győztes.


Így született a laikus közönség döntése. Sokak akarata szerint lehet tehát ebből egész estés előadás, ha túljutunk majd a mostani gyalázatos valóságon. Addig is próbál Anita. Ahogy mondja, odavan Fanny Brice szerepétől, bár sok munkája lesz ezzel a mélyérzésű, vicces, de nem felszínes nővel.


Forrás: nyiregyhaza.hu


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.