Szindbád néven születik újjá a régi Tiszti Klub és új funkciókat is kap

Szindbád néven születik újjá a régi Tiszti Klub és új funkciókat is kap

Folyamatban van a „Fenntartható turizmusfejlesztés - a Helyőrségi Művelődési Otthon revitalizációja által” című, TOP-6.1.4-16-NY1-2017-00005 azonosító számú projekt megvalósítása Nyíregyházán.


Az 50%-os készültségű beruházást augusztus 28-án dr. Kovács Ferenc polgármester sajtónyilvános helyszíni bejáráson mutatta be.


A projekt keretében megújul és új funkciót is kap a belváros szívében található egykori Helyőrségi Művelődési Otthon (régi Tiszti Klub). A cél egy olyan helyi, térségi és az országban is egyedülálló turisztikai attrakció létrehozása, mely által élénkül a helyi gazdaság és nő a foglalkoztatás is.


A fejlesztés során megvalósul egy színháztörténeti múzeum kialakítása, amellyel a színháztörténet egyes korszakainak élményszerű bemutatását célozza meg az az értékteremtő kezdeményezés. Kialakítanak egy korszerű, interaktív, installációs, szimulációs látogatóteret, és egy 30 fős 3D-s mozit. A tárlatot különböző tárgyi relikviák, video-térképek egészítik majd ki, többnyelvű audio-narrációval. A fő attrakcióhoz szorosan kapcsolódik egy 80 férőhelyes pódiumszínpad kialakítása, ahol a különböző színházi korok reprezentatív, szórakoztató és tanulságos, komplex élményt adó produkcióival találkozhat majd a nagyközönség. Mindez jól kiegészíti az egyetemes színháztörténeti múzeum virtuális anyagát, valódi turisztikai „élményútvonalat” alkotva. A felső szinten egy 123 fős rendezvénytermet alakítanak ki. Mindez kiegészül olyan turisztikai, információs és látogatómenedzsment szolgáltatásokkal, élményelemeket jelentő technikai fejlesztésekkel, amelyek a mai kor modern igényeinek is megfelelnek.


A vendégek kényelmét szolgálja majd a 102 férőhelyes bisztró egy a térre néző terasszal, utóbbi 28 férőhelyes. Lesz egy a felújított, rendezett belső udvarra néző terasz 48 férőhellyel és egy kétszintes kávézó összesen 46 férőhellyel. A felújított épület és multifunkciós tér a Szindbád nevet viseli majd, ahová a Móricz Zsigmond Színház szervező- és jegyirodája is beköltözik, így a jegyárusítás is helyet kap az ajándéktárgyak árusítása mellett.


A projekt részeként a turisztikai attrakció kialakításához szükséges eszközbeszerzés is megvalósul, valamint az attrakció közvetlen környezetének fejlesztése, a zöldfelület rendezése, parkolók kialakítása és elektromos töltőállomás létesítése.


· Támogatás összege: 755.647.560,-Ft

· Támogatás forrása: Terület- és Településfejlesztési Operatív Program

· Támogatási Szerződés hatályba lépésének a napja: 2018.05.01.

· Kivitelezés ideje: 2019.11. – tervezetten 2020. év vége

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.