Szilveszter a színházban – Közönség előtt rögzítik a Duna TV ünnepi műsorát

Szilveszter a színházban – Közönség előtt rögzítik a Duna TV ünnepi műsorát

Vasárnap este megérkezett a Duna TV műszaki stábja. Hétfőn próbafelvételek készültek, és megtörtént a kamerabeállás. Kedden este közönség előtt rögzítették a Duna TV szilveszteri szórakoztató műsorát, melyben mindenféle oldaláról megmutatkozik nemcsak a színház, de a város is. A helyi sztárok mellett fellép Palya Bea, a Talamba, Gubik Petra, Muri Enikő és Mészáros Árpád Zsolt is.  



Volt már Ostar és VIDOR gála, parádés musicalek, de ilyet még nem látott a Móricz Zsigmond Színház nézőtere. Szilveszteri tévés revüműsor készül a Duna csatornára, az esztendő utolsó napjára. Boldog feszültség, félrecsúszott simi sapkák, tarkóvakarás. Jövő-menő takarítók, mikroporttal várakozó hangtechnikusok. Lufik és flitterek, emeleti karzaton elhelyezett zenekar, az Édes Charity díszletében. A vendégműszak előbb lefúrta, majd felszedte és áthelyezte a robotkamera mozgósínjét a nézőtéri széksorok előtt. De a legfőbb hír, hogy az első hívó szóra igent mondtak a felkért vendégművészek.


„Így 32 év után visszajönni Nyíregyházára, és játszani azon a színpadon, ahol elkezdtem, az egy nagyon felemelő érzés, és jó dolog, hogy szeretetbe jön haza az ember. Mindenki örül, a szomszédasszonytól a kisboltosig. Én azt gondolom, nagyon nemes dolog összeszedni egy ilyen gárdát, akik itt voltak, és akiknek emlékeik fűződnek ehhez a színpadhoz. Nagy öröm, hogy az én társammal, a mindig fiatal Horváth Margittal fogok színpadra lépni, illetve a többi fiatallal közösen” – beszélt az estről még a próba előtt Mészáros Árpád Zsolt.


MÁZS énekel majd a Mozart musicalből, de lesz Rómeó és Júlia, meg Rudolf is.

Habzsolnak minden lehetőséget a színházban. Igyekeznek megfelelni, elődolgozni, hiszen ki tudja, meddig lehet, mit vállal a közönség. Hétfőn olvasópróba, Lázár Ervin-program, tévés rögzítések, és közben itt a nagy lehetőség, megjelenni nemcsak az ország közönsége előtt, de túl a határokon is. Augusztus óta már intenzíven dolgoznak ezzel a másfél-kétórás zenés gálaműsorral.


„Rendezőként igyekszem ugyanúgy hozzáállni a dologhoz, mintha egy musicalt vagy egy zenés előadást rendeznék. Ott is rengeteg technikai hozzászólással is kell éljek, illetve a színészek előadásmódjával kapcsolatban. Az egésznek az összeszervezése is feladatom, hogyan következzenek egymás után a számok, hogyan kössük össze őket. Mi legyen a színpadkép, a látvány? A koreográfiákat igyekszem befolyásolni. Egy kitűnő koreográfusunk Barta Viktória, aki rettentően profin és gyorsan dolgozik. Az első szám egy különleges meglepetésszám lesz, ami a színházról és erről az egész gálaműsorról szól. Igazából azzal a számmal konferáljuk fel majd zenében, hogy mit csinálunk, mi következik ma este” – mondta a műsorról a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, aki a gála rendezője, Horváth Illés.


A színház tervei szerint december 31-én élő szilveszteri gálát rendeznek kedvenceinkkel, a teátrum művészeivel, melynek részleteivel később jelenik meg a Móricz Zsigmond Színház.

A Duna TV-s felvételről az imént látott két művész részletesen is beszél a Szieszta pénteki adásában.


Forrás: Nyíregyházi Televízió



Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.