Rangos elismerés – Horváth Margit bekerült a legjobb alkotók, kulturális szereplők közé

Rangos elismerés – Horváth Margit bekerült a legjobb alkotók, kulturális szereplők közé

Horváth Margit, a Móricz Zsigmond Színház színésznője bekerült az ötven legjelentősebb kulturális hazai alkotó és szereplő listájára.


Az összeállítást negyedik éve készíti el a Fidelio művészeti és kulturális honlap szerkesztősége. A Kult50 elnevezésű listán keresztül a kimagasló hazai teljesítményekre próbálják felhívni a figyelmet.



A 9-től 5-ig című musicalben nyújtott kimagasló alakításáért Horváth Margit bekerült a legjobb 50 kulturális hazai alkotó, kulturális szereplő közé. A Fidelio művészeti és kulturális honlap szerkesztősége idén negyedik alkalommal ismerte el ötven jelentős hazai alkotó, kulturális szereplő munkásságát, olyan szakembereket, akik nem félnek új irányokat kipróbálni és nagy hatással vannak a kulturális életre. A Kult50 listára tíz kategóriában jutottak be a művészek, Horváth Margit, a Móricz Zsigmond Színház színművésze a zenés színház kategóriában került be a legjobbak közé.


Horváth Margit színésznő elmondta: „Felfoghatatlan, tényleg még mindig alig hiszem el. Nagyon boldog vagyok. Most úgy érzem, megnyugodtam. De a mai napig elgondolkodom a miérteken. Külön köszönöm Gubik Petrának és mindenkinek, akinek az eszébe jutottam, hogy létezem és olyan maradandót készítettem, amiért rám gondoltak. Boldog vagyok, és köszönöm!”


A színésznő hozzátette, nagyon köszöni többek között a családjának a sok türelmet és a támogatásukat, valamint elárulta, a koronavírus-járvány miatt egy nehéz időszakon van túl. Az előadások újra elindulnak a Móricz Zsigmond Színházban, a közönség legközelebb az Édes Charityben láthatja Horváth Margitot ezen a héten csütörtökön és pénteken, illetve elkezdődött a Szaffi próbája is, aminek október 29-én lesz a bemutatója. Horváth Margittal egy hosszabb beszélgetést a pénteki Szieszta című magazinban is láthatnak majd.


Jegyek elérhetőek az Édes Charity című előadásra ITT, a Szaffi című darabra pedig ITT!


A fotót készítette: Juhász Éva


Forrás: nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.