Puskás Tivadar, a Napsugár fiú - Interjú Puskás Tivadarral

Puskás Tivadar, a Napsugár fiú - Interjú Puskás Tivadarral

A kitűnő drámaíró, Neil Simon darabja, A Napsugár fiúk valódi jutalomjáték. Ezúttal Puskás Tivadarnak Nyíregyházán. A múlt év őszén már elkezdték a próbákat a Móricz Zsigmond Színházban, de a járvány közbeszólt. Most újra nekirugaszkodnak. A főszereplő, a sokak által Pusiként ismert népszerű színművész bő két évtizede tagja a nyíregyházi társulatnak, az előzményekről így mesélt:


P. T.: Amikor Kirják Róbert igazgató úr fel­ajánlotta a jutalomjáték lehetőségét, A Nap­su­gár fiúkat javasoltam. Egyrészt mert ró­lunk, idős színészekről, a pályáról és a pá­lya­el­hagy­ás­ról szól, mégpedig szellemesen, okosan, kitűnő fordításban. Másrészt min­dig is tet­szett ez a darab.


Milyen emlékeket idéz fel benned A Napsugár fiúk?

P. T.: Többfélét is. A Madách Színházban Feleki Kamill és Balázs Samu főszereplése mellett a feleségem, Besztercei Zsuzsa alakította a fiatal ápolónőt. Egy szintén szenzációs változatát Gálvölgyi Jánossal és Benedek Miklóssal láttam, és természetesen ismerem a filmet is, amelyben Walter Matthau és George Burns brillírozott. De nem vonok párhuzamot más előadásokkal, hiszen mindegyik különbözik, a miénk olyan lesz, amilyen én vagyok.


Kik a játszótársaid?

P. T.: Olyan partnerekkel érdemes befejezni a színpadi pályafutást, akikkel szívesen játszott-játszik az ember. Páromul Horváth László Attilát választottam, hiszen Lackóval rengeteget szerepeltünk együtt, nagyszerű kolléga, remekül megértjük egymást. A nyíregyházi előadás Mészáros Tibor rendezésében több szempontból családinak mondható, mert Lackó felesége, Horváth Réka lesz az ápolónő, az unokaöcsémet felváltva Rák Zoltán és Peti fiam alakítja, míg a nővért Dézsi Darinka, illetve Peti párja, Dallos Bogi. Petivel már nagyon szerettünk volna ilyen típusú darabban is együtt játszani! Bogi kitűnő komika, a humora remek, és van színházi gyakorlata is. Kiváló képességekkel rendelkezik, színpadon a helye és nem csak énekesnőként. Bízom benne, hogy nagyon jó szórakozást nyújtunk majd a közönségünknek úgy a júniusi bemutatón a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, mint a további előadásokon.


Forrás: Pesti Műsor, Kováts Dénes


A Napsugár fiúk című előadásra egyek elérhetőek:

https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/a-napsugar-fiuk-122654

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.