Puskás Peti Nyíregyházán játszik - Együtt áll majd a színpadon apa és fia

Puskás Peti Nyíregyházán játszik - Együtt áll majd a színpadon apa és fia

Júniusban a Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatja be a Móricz Zsigmond Színház Neil Simon A Napsugár fiúk című darabját Puskás Tivadar főszereplésével. A pályától búcsúzó népszerű színművész jutalomjátékként választotta a szerepet. Ráadásul életében először játszik együtt fiával – a népszerű énekessel, színésszel, műsorvezetővel –, Puskás Petivel. A bemutató kapcsán vele beszélgettünk.


– Az olvasópróba után pár nappal derült ki, hogy a pandémia miatt el kell napolni A Napsugár fiúk című bemutatót – így a próbafolyamatot is, aminek én – bevallom – kicsit örültem, mert az akkori helyzet bizonyára rányomta volna a bélyegét a próbákra – kezdte a beszélgetést Puskás Peti. – Mivel apa jutalomjátékáról van szó, egy családi előadásról, hiszen én is játszom benne, na meg Bogi is (Dallos Boglárka, Puskás Peti párja), úgy szerettem volna ezt nemcsak játszani, hanem próbálni is, hogy olyan családias, szuper hangulat legyen, ami miatt belevágtunk, és ami miatt mindig is emlékezhetünk majd rá. Májusban aztán ez sikerült is, hiszen újra elkezdődhettek a próbák és azt kell mondanom, hogy megérte várni. Most már be van oltva apa, és mi is, nem kell folyton aggódnunk, így sokkal felszabadultabb a helyzet.


„REMÉLEM, NAGYON SZÉP PILLANAT LESZ”

– Apának és Kirják Róbert igazgató úrnak volt az ötlete, hogy játszunk együtt, ami – bármilyen furcsa – még soha nem történt meg eddig. Én is szinte mindenhol felléptem már az országban, kivéve Nyíregyházát, szóval remélem, nagyon szép pillanat lesz, amikor először játszunk együtt és itt. Ráadásul egy ilyen darabban, amin talán csak rontani lehet, de bízom benne, hogy nem tesszük, hanem egy nagyon emlékezetes Napsugár fiúk-előadást hozunk létre. Én lelki szemeim előtt már látom a sikert!


„KÖNNYEKIG MEG VAGYOK HATÓDVA”

– Úgy gondolom, nagyon megható lesz, hisz maga a történet is idősödő színészekről szól, akik az élet fájdalmait, egymáson ejtett sérelmeiket elfelejtik és vissza tudják hozni a régmúlt sikereit és közös örömeit. Már az első napok után élvezzük, hogy együtt vagyunk, játszunk, beszélgetünk. Amikor látom próbálni Lackót (Horváth László Attila) meg apát, néha csaknem könnyekig meg vagyok hatódva, nekem is eszembe jut az a rengeteg emlék: Az Őrült Nők Ketrece, az Anconai szerelmesek, meg nem is tudom hány darab, ahol egy párost alkottak. Ismerik egymás minden rezdülését, imádják és építik egymás játékát. Mi meg Bogival el vagyunk varázsolva. Nagyon bízom benne, hogy ez az előadásban is át fog jönni. Néha arra gondolok, hogy bárcsak a nézők is láthatnák, ahogy próbálnak, mert amiről a darab végül is szól, az megtörténik a szemünk előtt. Színház a színházban.


ELSŐ ÉS UTOLSÓ ELŐADÁS

– Elég nehéz minden más szereplőnek felérni ehhez az intenzitáshoz, kreativitáshoz, összeszokottsághoz, úgyhogy izgulok, próbálom én is a saját karakteremet odatenni. Nagy kihívás először együtt próbálni. Apának is az: hogyan ne legyen túl apuka, túlságosan mester, hogyan legyen partner. Szóval próbáljuk megtalálni a balanszot nemcsak a színpadi, de az apa-fiú szerepben is ebben az első-utolsó előadásban. Azt hiszem, mindent összevetve fantasztikus lesz ez az előadás.


Forrás: Nyíregyházi Napló

Fotó: Panamy


A Napsugár fiúk című előadásra jegyek elérhetőek:

https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/a-napsugar-fiuk-122654

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.