Nem lehet okunk panaszra

Nem lehet okunk panaszra

Szombaton este véget ért az idei VIDOR Fesztivál, amely ezúttal nem kilenc, hanem tizenegy napig várta jobbnál jobb programokkal a Nyíregyházán élőket és az ide érkezőket – a megye több településére bábszínházi előadás formájában jutott el a kulturális seregszemle –, és amelynek eredeti forgatókönyvét az utolsó pillanatban írta át a járványhelyzet.


A Kossuth téren nem lehetett koncerteket tartani, de a tervezett 28 koncert felét mégiscsak láthatta és hallhatta a közönség: az együttesek és énekesek a Rózsakert Szabadtéri Színpadon és a Sunshine FM VIDOR Kertben léptek színpadra.


Elégedettek lehetnek


– Mindenkiben volt egy kishiányérzet az elmaradt koncertek miatt, hiszen a korábbi években a fesztiválozók megszokták, hogy a belvárosban a nagyszínpadi és a kisszínpadi fellépőknek köszönhetően kiváló zenei élményekben lehet részük. Emiatt a Kossuth tér hangulata nem volt mérhető az eddigi években megszokotthoz, de így sem lehet okunk panaszra – így értékelte a fesztivált a sorozatot szervező nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója, Kirják Róbert.


– Amit lehetett, kihoztunk a fesztiválból, a visszajelzések nagyon pozitívak. Azt tapasztaltam, hogy az emberek ugyanolyan lelkesedéssel fogadták a rendezvényeket, mint az ezt megelőző években. A koncertek iránt nagy volt az érdeklődés, és mindenki úgy értékelt, hogy az utóbbi évek legerősebb színházi versenyprogramja volt az idei. Összességében úgy gondolom, elégedettek lehetünk – mondta Kirják Róbert, aki, bár a fesztivál véget ért, nem lazíthat. Szerdán tartják az ünnepélyes évadnyitó társulati ülést, szombaton lesz az évad első nagyszínpadi bemutatója, az Édes Charity, amit augusztus 16-án már láthatott a Rózsakert Szabadtéri Színpad közönsége, jövő héten pedig jön az első kamaraszínpadi bemutató is: a Kripli premierjét szeptember 12-én tartják.


Jövőre jubilál a fesztivál


És bár még csak most ért véget az idei VIDOR Fesztivál, egy kis szusszanásnyi szünet után el kell kezdeni a következő évit, szám szerint a huszadikat.


– Jövőre komoly mérföldkőhöz érkezik a kulturális seregszemle, és természetesen szeretnénk emlékezetessé tenni a jubileumot. Bízom benne, hogy akkor nem kell majd az utolsó pillanatokban változtatnunk, mint ahogy most a járvány miatt erre szükség volt, és remélem, hogy a jövő évi VIDOR méltó lesz az elmúlt két évtizedhez – tette hozzá Kirják Róbert.

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.