Népszerű kiadványunk már online is megrendelhető!

Népszerű kiadványunk már online is megrendelhető!

Exkluzív kötet jelent meg Nyíregyházán Mindenünk a színház címmel, amely a Móricz Zsigmond Színház múltját és jelenét egyszerre több nézőpontból is megvilágítva, átfogó módon mutatja be a színház iránt érdeklődők számára.


A Kováts Dénes által szerkesztett és színes fotókkal gazdagon illusztrált, 280 oldalas keménytáblás kiadvány amellett, hogy felidézi a nyíregyházi teátrum a 19. századtól napjainkig ívelő történetét, tartalmának gerincét a Színház társulatának jelenlegi vezetőivel és tagjaival készült különleges mélyinterjú-sorozat alkotja.


A Móricz Zsigmond Színház szerepéről, az évadtervezésről és számos más témáról, gyakorlatilag a „színházcsinálásról” szól a könyv Vezérfonalak című fejezete, melyben a szerző Kirják Róbert igazgatót, Horváth Illés művészeti vezetőt és Sediánszky Nóra művészeti tanácsadót szólaltatja meg.


Akik pedig e kötetben személyes történeteikről, hitvallásukról és szakmai kulisszatitkaikról is mesélnek: Dézsi Darinka, Fridrik Noémi, Gulácsi Tamás, Gyuris Tibor, Horváth Lászó Attila, Horváth Margit, Horváth Réka, Horváth Viktor, Illyés Ákos, István István, Jenei Judit, Kosik Anita, Kónya Merlin Renáta, Kuthy Patrícia, Munkácsi Anita, Nagyidai Gergő, Nyomtató Enikő, Pregitzer Fruzsina, Puskás Tivadar, Rák Zoltán, Szabó Márta, Széles Zita, Tóth Károly, Tóth Zolka és Urmai Gábor színművészek.


kovats_denes_14456.JPG


„Egészen őszinte, komoly és mély dolgokat is elmondtak önmagukról, pályájukról. De ott van a sok színésznő Kosik Anitától Pregitzer Fruzsináig. Mind-mind más életút. Azt is láthatjuk, hogy részben egyformán, mégis különbözően gondolkodnak a színházról, a színházcsinálásról. De egyértelmű mindegyiknél, hogy ezt csak komolyan lehet csinálni. Akárhogy is vannak hullámhegyek, hullámvölgyek, mindenük a színház, tehát nagyon szeretik azt, amit csinálnak” – mesélt a könyv készítésének körülményeiről Kováts Dénes újságíró, a kötet szerkesztője.


kirjak_robert_14455.JPG


Kirják Róbert igazgató a könyvet az alábbi gondolatokkal ajánlja a leendő olvasók figyelmébe:

„Egy színházról megjelenő kötet mindig élményt, ünnepi alkalmat jelent. Élményt, mert másképp, más módon mutathatja be a színház intézményét és művelőit, mint azt az előadások alkalmával megszokhattuk, más megközelítést, másféle közelséget kínál; és ünnepet, mert emléket állít annak az egyszeri és megismételhetetlen, fáradságos és gyönyörű együttműködésnek, amit úgy hívunk, színházcsinálás.”


Mindenünk a színház című kötet 2.500 Ft-os áron megvásárolható a Móricz Zsigmond Színház Jegyirodájában (4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 14, nyitva hétfőtől péntekig 9-17 óráig).


Amennyiben a könyvet Ön postafordultával szeretné kézhez kapni, megrendelését Nyíregyháza területén való kiszállítással együtt 3.000 Ft-os áron, Nyíregyházán kívüli kiszállítással pedig 2.500 Ft + 1.795 Ft szállítási költség megfizetése mellett tudjuk teljesíteni.


A vásárlás és postázás részleteivel kapcsolatban további tájékoztatást a Színház Szervező- és Jegyirodájának munkatársai a szervezes@moriczszinhaz.hu emailcímen, továbbá hétköznap 9 és 17 óra között a +36 30/303 2875 és +36 20/233 2926 telefonszámokon is készséggel nyújtanak.


Ismerkedjenek meg velünk még közelebbről; a nézőtéren túl legyenek vendégeink a Mindenünk a színház lapjain is!


A Móricz Zsigmond Színház társulata


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.