Ma este a Nagyszínpadon bemutatjuk Legénybúcsú című előadásunkat!

Ma este a Nagyszínpadon bemutatjuk Legénybúcsú című előadásunkat!

Szente Vajk rendezését színpadra állította Nagy Sándor, akiket az alábbiakban mutatunk be.


Szente Vajk

Szente Vajk 1981-ben született Békéscsabán. Színházi tanulmányait a Pesti Magyar Színiakadémián (illetve az elődjének számító Nemzeti Színiakadémián) végezte, ahol ettől az évtől osztályvezető tanár is. Hivatásos pályáját a debreceni Csokonai Színházban kezdte, zenés és prózai szerepekben egyaránt fellépett. Később a Madách Színház állandó munkatársa lett. Színészként, rendezőként és társszerzőként is a színházat meghatározó sikerek fűződnek a nevéhez. A fiatal művész egyre több budapesti és vidéki produkciónak lett meghívott vendégrendezője az utóbbi években - de alkotói munkája mellett televíziós műsorvezetőként is aktív. Továbbra is játszik a Madách Színház és a Játékszín előadásaiban. Magabiztos, nagy felkészültségű és hatalmas teherbírású alkotó, munkáiban részt venni az alkotók számára afféle kurzus is a könnyű műfajról - miközben ő maga is nyitott és állandóan tanulni vágyó színházi ember.


Díjai:

Jászai Mari-díj (2019)

Kránitz Lajos-díj (2019)

Pest megyei Prima díj (2019)

VIDOR Fesztivál: Capitano-díj (2021) A legjobb rendezésért (Nagyvárosi fények, Játékszín)


Nagy Sándor

Kisvárdán született és érettségizett a Bessenyei György Gimnáziumban. Lakóhelyéről, Fényeslitkéről Budapestre a Toldy Mária musicalstúdióba való sikeres felvételi után költözött. Másfél év tanulás után Miklós Tibor vezényletével a Piccolo Színházba került, ahol több lehetőséget is kapott tehetsége megmutatására. Párhuzamosan játszott a Madách Színház Nyomorultak című előadásában, mint forradalmár. Felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, Kerényi Imre zenés-színész osztályába vették fel. 2005-ben diplomázott operett-musical szakon, még ebben az évben a Madách Színházhoz szerződött.

Élete meghatározó élménye a mai napig aktívan működő kisvárdai Doctorock amatőr társulat, melynek mai napig tagja maradt.


Díjai:

Súgó Csiga díj (2006)

Soós Imre-díj (2009)

Kránitz Lajos-díj (2015)

Közönségdíj, Legjobb férfi főszereplő – Játékszín (2019, 2020)

Jászai Mari-díj (2021)

VIDOR Fesztivál: Arlecchino-díj (2021) A legjobb férfi alakításért(Nagyvárosi fények, Játékszín)


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.