Ma 20 éve, hogy Áder János, az Országgyűlés elnöke átadta a felújított Móricz Zsigmond Színházat

Ma 20 éve, hogy Áder János, az Országgyűlés elnöke átadta a felújított Móricz Zsigmond Színházat

A másfél milliárdos összegből felújított Móricz Zsigmond Színház átadása nemcsak a megye és a város, hanem az egész magyar kultúra ünnepe is. Áder János ünnepi beszédében emlékeztetett rá, hogy Nyíregyháza 1893-94-ben építtette színházát, amely a városban vendégszereplő társulatok előadásainak adott helyet.

Nyíregyháza polgárai az elmúlt évtizedekben mindig ragaszkodtak a színházhoz, a színjátszáshoz. Ennek volt köszönhető, hogy 1981. október 17-én, húsz évvel ezelőtt a közönség előtt is megkezdte működését az önálló társulattal rendelkező Móricz Zsigmond Színház.

Az Országgyűlés elnöke szólt azokról a sikerekről, amelyeket az elmúlt két évtizedben ért el a társulat. Ez a fedezete annak az érdeklődésnek, ami napjainkban megnyilvánul a színház iránt, hiszen még soha sem adtak el annyi bérletet, mint a mostani szezonra.

A díszelőadás közönsége megtekintette Shakespeare Szentivánéji álom című játékát, s ezzel harmadik évtizedébe lépett a Móricz Zsigmond Színház. Az ünneplés azonban már megkezdődött szombaton délelőtt. A Kossuth téren nyolc helyszínen mintegy negyven produkcióban gyönyörködhettek a járókelők. Annak ellenére, hogy munkanap volt, sokan megálltak nézelődni vagy egy kis muzsikát hallgatni.


Forrás: szon.hu


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.