Ismét lesznek koncertek a Kossuth téren a 20. VIDOR Fesztiválon!

Ismét lesznek koncertek a Kossuth téren a 20. VIDOR Fesztiválon!

Jubileumi a 20. VIDOR Fesztivál!


Újra lesznek koncertek a Kossuth téren!


Huszadik alkalommal rendezi meg a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a VIDOR Fesztivált, mely határon innen és túl is egyre nagyobb népszerűségre tett szert az eltelt két évtized során. A rendezvény igazi örömünnep; több helyszínen közel 300 izgalmas programot kínálnak az ide látogatóknak, a hazai színházi vígjátéktermés minél szélesebb spektrumán át a szabadtéri koncertekig, filmvetítésekig, irodalmi ínyencségekig. A város is ünneplőbe öltözik, Nyíregyháza főterén mutatványosok és utcazenészek szórakoztatnak, és ezúttal is helyet kap a gasztronómia. A fesztivál eredeti célkitűzése továbbra sem változik: a vidámság és a derű mindenkié, vagyis a programok 90 százaléka ingyenesen látogatható – ami ezúttal is nagyban köszönhető a megnövekedett kormányzati és városi forrásoknak, valamint a helyi sikeres vállalkozóknak.

Az augusztus 16-án tartott VIDOR Fesztivál sajtótájékoztatón részt vett dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, Bige László a Bige Holding Csoport elnök-vezérigazgatója, a VIDOR Fesztivál főszponzora, és Kirják Róbert, a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.


Majka & Curtis és további sztárelőadók a VIDOR Fesztivál Kossuth téri Nagyszínpadán

Anna & The Barbies, Péterfy Bori & Love Band, Blahalouisiana,


A Kossuth téren felállított nagyszínpad vendégei között idén is neves sztárfellépők lesznek. Ellátogat hozzánk többek között az Anna & The Barbies, Péterfy Bori & Love Band, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Cimbaliband és Talamba, és talán ma az egyik legnépszerűbb előadó, Majka, Curtis társaságában. A világzene sem szorul természetesen háttérbe, a nagyszínpadon a Cuarteto Tafi (Argentína – Farnciaország) és Mamadou Diabaté & Percussion Mania (Burkina Faso) garantálja a fergeteges hangulatot.


Most is lesznek Nyíregyháza város főterén színházi előadások, az érdeklődők két produkciót is megtekinthetnek ingyen a Kossuth téren. Az egyik a Veres1 Színház Anconai szerelmesek című nagysikerű előadása, a másik pedig a TBG Produkció Gyöngyhajú lány balladája című Omega slágereket feldolgozó előadása.


A Kossuth téren megrendezett Nagyszínpadi programokra vonatkozó korlátozások, szabályok


A Kossuth téri Nagyszínpadot környező, fesztivál helyszínnek nyilvánított terület kerítéssel lesz lezárva.

A koncertek 3 bejáraton keresztül közelíthetőek meg.


A Kossuth téri Nagyszínpad rendezvényeinek területére 18. életévüket betöltött látogatóknak vendégként csak és kizárólag sértetlen karszalag viselése esetén lehet belépni.


A kapuknál és a biztonsági korláton belül a biztonsági szolgálat munkatársai folyamatosan ellenőrzik a karszalag meglétét, azok sértetlenségét.

A karszalagok átvételére 2021.08.23-09.04. között, a Kossuth tér 2 pontján kihelyezett Regisztrációs Pontoknál, a védettségi igazolvány bemutatása és ellenőrzése után van lehetőség. A karszalag nem átruházható, a sérült, elveszett karszalagot pótolni kell.


A REGISZTRÁCIÓS PONTOK

Nyitvatartási ideje: minden nap 13:00-21:00 között


A védettségi igazolvány személyazonosító igazolvánnyal vagy útlevéllel együtt érvényes.

A védettséget az igazolványon túl az erre alkalmas applikációval is lehet igazolni. A magyar védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők esetében az uniós digitális Covid-igazolványt, illetve a Magyarország által is elfogadott igazolásokat fogadjuk el.


A 18. életévüket be nem töltött látogatók kizárólag a fent említett karszalaggal rendelkező felnőtt kíséretében tartózkodhatnak a koncert területén.


A Kossuth téri Nagyszínpad területe 17:00 óráig szabadon átjárható, a programokat megelőzően 18:00 órakor nyitja kapuit.


A Kossuth téri Nagyszínpadi programok helyszínére a belépés továbbra is ingyenes.


A Kossuth téri Nagyszínpad lezárt területének befogadóképessége max. 2000 fő.

Szeptember 2-a kivételt képez, Majka&Curtis koncertjének napján a teljes Kossuth tér kerítéssel lezárásra kerül, ekkor a befogadóképessége a térnek 5000 főre emelkedik.


A vígjátékok legjava a VIDOR Fesztivál színházi versenyprogramjában


A legnagyobb nevettetők seregszemléje


Bár idén is elég nagy bizonytalansággal indultak a szervezési munkálatok, a VIDOR Fesztivál nézői idén sem maradnak izgalmas színházi versenyprogram nélkül. A közönség számos kedvencével találkozhat újra, itt lesz többek között az Orlai Produkció előadásában Ötvös András, Ullmann Mónika, Grisnik Petra és Pataki Ferenc (Hogy szeret a másik); a Játékszín Nagyvárosi fények című előadásában pedig Nagy Sándor, Csonka András, Zsurzs Kati és Gáspár Kata lép színre. Gáspár Sándor a Szikora János nevével fémjelzett Molnár Ferenc műben, a Vörösmarty Színház Játék a kastélyban című darabjában; Pápai Erika, Balázs Andrea, Marton Róbert, Baronits Gábor a Karinthy Színház Lököttek című előadásában; míg Makranczi Zalán, Spolarics Andrea és Mertz Tibor a Budaörsi Latinovits Színház Figaro házassága előadásában lép színpadra nálunk. Bemutatkozik továbbá a Nagyszínpadon a Váci Dunakanyar Színház a Horváth János Antal által rendezett Liliomfival Takács Géza, Decsi Edit és Molnár Bence főszereplésével; a Szatmárnémeti Északi Színház Illatszertár előadása Márkó Eszter rendezésében; valamint a Jászai Mari Színház is a Francia rúdugrás című darabjukkal, melynek főszereplői Bakonyi Csilla, Lapis Erika, Honti György, és Crespo Rodrigo, aki a darab rendezője is.


A Krúdy Kamara programjában idén is helyet kapnak klasszikus vígjátékok és kísérletező, formabontó előadások is. Vendégünk lesz a Nemzeti Színház A súgó című előadása Ács Eszter, Barta Ágnes és Berettyán Sándor főszereplésével (rendező: Berettyán Nándor); a Ferencvárosi Pinceszínház Maggi és Lillemor – Mamu alatt izzik a parázs vígjátéka Mertz Tibor és Bezerédi Zoltán előadásában és Réthy Attila rendezésében; a Spirit Színház Szexpedíció előadását pedig Hegyi Barbarával és Seress Zoltánnal láthatja a közönség (rendező: Bányai Gábor). Az Orlai Produkció Határátlépések előadásában lép színpadra többek között Járó Zsuzsa, Péter Kata, Mészáros Máté és Ötvös András Dömötör András rendezésében; a Fórum Színház Love.hu produkciójában Gondor Kata és Lengyel Ferenc szórakoztatja a közönséget (rendező: Lengyel Ferenc); de ellátogat hozzánk Katona László, Jankovics Anna és Jaskó Bálint is a Nézőművészeti Kft. Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém előadásával, melyet Gyulay Eszter rendezett. Láthatjuk továbbá a Junion Színház, az RS9 Színház és a Neptun Brigád közös előadásában, a Minden jót, Elling! című darabban Baksa Imrét, Vass Györgyöt, Kövesdi Lászlót, Kakasy Dórát is (rendező: Koleszár Bazil Péter); valamint egy rendhagyó produkciót is vendégül láthatunk, a Láthatáron Csoport Én, te, mi – haladunk a korral című előadását Feuer Yvette, Stubnya Béla és Buzási Fanni főszereplésével Szabó Veronika rendezésében.


Pár héttel a fesztivál kezdete előtt a VIDOR színházjegyek nagy része már elfogyott. Vannak még azért belépők néhány estére, korlátozott számban a Színház szervező- és jegyirodájában, valamint az online felületeken, a www.moriczszinhaz.hu, www.vidor.eu oldalakon. Az elismeréseket csakúgy, mint az előző években Kirják Róbert színházigazgató idén is házhoz viszi majd, a díjazott társulatok és művészek az első „otthoni” előadásuk után, „saját közönségük” előtt vehetik majd át az elismerést jelentő üvegszobrot.


Színházi élmény a Rózsakert Szabadtéri Színpadon is


A Rózsakertbe kilátogató nézők három különböző jellegű színházi élményben részesülhetnek: ismét vendégünk lesz a nagysikerű Menopauza előadás Hernádi Judit, Szulák Andrea, Tóth Enikő és Náray Erika szereplésével a Játékszín színeiben (rendező: Tallós Rita); a Veres1 Színház Nők az idegösszeomlás szélén című vígjátéka Sári Évi, Buch Tibor, Fésűs Nelly, Krajnik-Balogh Gábor főszereplésével (rendező: Tasnádi Csaba); és egy különleges orgonakoncerttel is várjuk az érdeklődőket Rákász Gergely Lords of Organ estjére.


A VIDOR Kert nemzetközi, hazai előadókkal és jobbnál jobb dj-k örömzenéivel várja vendégeit


Idén a Sunshine FM Rádió támogatásával Sunshine Kisszínpadnak keresztelt helyszínen lesznek látogathatók a kisszínpadi koncertek a VIDOR Kertben. A nemzetközi zenei szcéna szereplői közül többek között Branko Galoic & Francisco Cordovil (Horvátország/Portugália), a Marina & The Kats (Ausztria), a Rodopi (Görögország) és a Cabaret Medrano látogat el hozzánk. A hazai zenei élet képviseletében vendégünk lesz a Pengetős Trió, az Ötödik Évszak, Lakatos Mónika & Cigány Hangok, a Swing á la Django, a Periscope, a Bordó Sárkány, Katona Petra és a Kelet Brass Band is.


A nagy sikerre való tekintettel idén is a VIDOR Kertben a helyi klubok és rádiók legismertebb lemezlovasai: Dj Váczi Zoli, Dj Tokai, Dj Németi, Simon Roli, Dj Olasz, Dj Pégé és JayKid tematikus zenei estekkel szórakoztatják 23 órától 02.30-ig majd a közönséget.


A VIDOR Kert koncertjeinek helyszíne védettségi igazolvány nélkül látogatható, amely 17:00 órakor nyitja kapuit, zárás 2:30 órakor. 


A helyszínre a belépés továbbra is ingyenes.


A VIDOR Kert befogadóképessége max. 400 fő.


Ismét új helyszínek a VIDOR-on

 

VIDOR Szalon elnevezéssel a Korona Hotel Dísztermében akár személyesen is találkozhatsz, együtt koccinthatsz a Fesztivál sztárjaival, mindezt kellemes zene, finom italok és bisztró jellegű ételek mellett.

Új helyszínként csatlakozik a VIDOR programhelyszíneihez a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér is. Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky és Én címmel, a költő 100. születési évfordulója alkalmából, zenés irodalmi előadással érkezik Nyíregyházára.

A Bencs Villa ad otthont a Vörös Postakocsi és a Szabolcs-szatmár-beregi Szemle paródiaestjének, Csernák Tibor Máté Péter emlékestjének, valamint Szulák Andrea lesz a Többszemközt beszélgetős est vendége. A VII. Nyírségi Limerick Bajnokságot továbbra is a Művész Stúdióban kerül megrendezésre.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel- a hagyományos színházi versenyprogram mellett - a Nemzeti Lovas Színház is ellátogat a megyeszékhelyre, Kincsem című nagyszabású produkciójával, többek között Pintér Tibor és Papadimitriu Athina főszereplésével. Továbbá a Szilaj című családi musicalt is megtekinthetik az érdeklődők. Az előadások a Pagony Hotel mellett található Timpex Arénában mutatkoznak be a különleges kulturális helyszínek iránt érdeklődőknek!


VIDOR Falu – Kossuth tér


A gasztronómiai ínyencségek iránt érdeklődők a tavaly új helyre költözött helyszínen, a Kossuth szobor köré felépített faházakban látogathatják ismét a VIDOR Falut.

A szabadtéri filmvetítéseket a Városháza előtt felállított óriás LED falon tekinthetik meg a nézők ebben az évben is, este 10-kor. A filmek szerelmesei többek között a Pesti balhét és a Seveled című magyar játékfilmet is megnézhetik majd.

Bábszínházak, artisták, pantomimesek, élő szobrok, mutatványosok, tűzzsonglőrök, karikaturisták performanszai szórakoztatják az érdeklődőket.


A 20. VIDOR Fesztivál támogatói


A VIDOR Fesztivál főszponzora

-BIGE Holding Kft.


A VIDOR Fesztivál Kiemelt támogatói

-Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

-Emberi Erőforrások Minisztériuma

-NKA - Nemzeti Kulturális Alap

-Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

-Móricz Zsigmond Színház Nonprofit Kft.


A VIDOR Fesztivál Fő Támogatói

-Hotel Pagony

-HÜBNER-H Kft.

-OTP Bank NyRt.

-Révész Trans Kft

-MHM Product Kft.


A VIDOR Fesztivál Támogatói

-Marso Kft.

-Master Good Kft.

-Korzó

-Ford VAGÉP Zrt.

-McDonald’s Gyorsétterem

-Borháló Borkereskedés, Nyíregyháza

-Kopjary 383 Ásványvíz


A VIDOR Fesztivál Médiatámogatói

-Város-Kép Nonprofit Kft.

-nyiregyhaza.hu

-Nyíregyházi Napló

-Nyíregyházi Televízió

-Kelet Magyarország

-Szabolcs Online

-Sunshine Fm

-Kölcsey Televízió

-Rádió Som

-Nyírségi Műsorfüzet


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.