Horváth László Attila a LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját nyerte el a portói nemzetközi filmfesztiválon!

Horváth László Attila a LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját nyerte el a portói nemzetközi filmfesztiválon!

Horváth László Attila, a Móricz Zsigmond Színház színművésze a LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját nyerte el a portói nemzetközi filmfesztiválon!


Nyíregyházi sikerrel zárult a hétvégén a portói nemzetközi filmfesztivál, melyet idén immár 42. alkalommal rendeztek meg.


Örömmel adjuk hírül, hogy az Odegnál Róbert és színházunk művészeti vezetője, Horváth Illés által rendezett LÉLEKPARK című filmben nyújtott alakításáért társulatunk Jászai Mari- díjas színművésze: Horváth László Attila kapta idén a legjobb férfi színésznek járó díjat. A legjobb férfi alakítás díját a fesztivál több mint 40 éves történetében első alkalommal vehette át magyar színész.


A Fantasporto nemzetközi filmfesztivált 1981 óta rendezik meg minden évben a portugáliai Portóban.

A fesztiválon a világ minden tájáról megmérettetik magukat a fantázia/sci-fi/horror-orientált kereskedelmi játékfilmek, szerzői filmek és kísérleti projektek.

A Fantasportot 110 000 látogatójával a Variety amerikai filmes szaklap a világ 25 vezető fesztiválja közé sorolta.


A korábbi években ugyanezt a díjat nem kisebb színészóriások, mint Jeremy Irons, Harvey Keitel, Jeff Daniels, Willem Dafoe nyerték el.


„Mesterien visszafogott játék, néma düh és szomorúság…” – olvasható a fesztivál honlapján a jellemzés Horváth László Attila alakításáról.


A film legközelebb a Fantaspoa filmfesztiválon, Brazíliában, Porto Alegre városában versenyez majd.


A társulat valamennyi tagja nevében szívből gratulálunk!


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.