Gulácsi Tamás, színházunk színművésze az idei Prima-díj jelöltjei között

Gulácsi Tamás, színházunk színművésze az idei Prima-díj jelöltjei között

Megvannak a Prima-díj idei jelöltjei

A tíz kategória esélyesei közül hárman kaphatják meg az elismerést.


Bár tavaly a pandémia miatt elmaradt, idén végre újra megtarthatjuk a megyei Prima-díjkiosztó gálánkat – mondta el Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége megyei szervezetének elnöke.

Több intézményt és korábbi díjazottat is felkértünk, hogy ajánljanak olyan személyeket, akik érdemesek az elismerésre, míg végül összeállt a idei jelöltek listája. Sok javaslat érkezett, ami jól mutatja, hogy mennyire gazdag megyénk a kiváló képességű emberekben.

Barancsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke a keddi sajtótájékoztatón hozzátette: a Prima-díjak egy különleges nívót jelentenek a megyei elismerések sorában, és már maga a jelölés is azt jelzi, hogy az adott személy kiemelkedőt alkotott.


Gála novemberben

A magyar irodalom kategóriában az idén Kürti László, a vásárosnaményi születésű és Mátészalkán alkotó költő kapott jelölést, a színház- és filmművészet területén a Móricz Zsigmond Színház színművésze, Gulácsi Tamás esélyes a megyei díjra. A képzőművészek közül a kuratórium Csutkai Csaba fotóművészt jelölte, akinek többek között egy könyve is megjelent a Sóstóról készült felvételeiből.

Dr. Szerafin László szaktudását az onkohematológia területén az egész országban ismerik és elismerik, számos tudományos publicisztika szerzője és címzetes egyetemi tanár – idén pedig Prima-jelölt a tudomány területén. Az oktatásban és köznevelésben dolgozók közül a Bánki Donát Műszaki Technikum tanára és az év digitális nagykövete, Zsigó Zsolt kaphat díjat. Béres Csaba az építészet és építőművészet kategóriában jelölt: nevéhez olyan épületek fűződnek, mint a sóstói parkfürdő vagy a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriuma.

Boronkay Ferenc, a Nyíregyházi Televízió stúdióvezetője az elmúlt 28 év munkájával érdemelte ki a jelölést a sajtó kategóriában, a népművészet és közművelődés legkiemelkedőbb alakjai közül pedig a nagykállói Bürkös zenekar esélyes a kitüntetésre. Szabó Soma, a Cantemus Vegyeskar vezető karnagya a zeneművészet kategóriában kapott jelölést, Vajda Tamás úszóedző a sport területén elért eredményiért remélhet díjat.

A megyei Prima-díjakat november 19-én adják majd át a megyeháza dísztermében. Az idén is hárman válthatják díjra a jelölésüket, de kiosztanak egy különdíjat is, valamint az év vállalkozóit is elismerik.


Forrás: szon.hu




Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.