Édes Charity a Rózsakertben

Édes Charity a Rózsakertben

A Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatják be először a musical-vígjátékot


A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megtartották az Édes Charity című előadás állítópróbáját és jelmezterv-elfogadását. A teátrum legújabb, élő zenekarral előadott, látványos musical-vígjátékát augusztus 16-án láthatja először a Rózsakert Szabadtéri Színpad közönsége - a nézőknek különleges színházi élményben lesz részük. A tervek szerint az Édes Charity a következő évad első bérletes bemutatója is lesz.


Fülbemászó dallamok


A korszakalkotó klasszikus Brodway-musicalek hőskorában született Édes Charity egy rossz útra tévedt, mégis örökké optimista, igaz szerelemre áhítozó lány szórakoztató, egyúttal megható története, mely az 1960-as évek óta folyamatos, zajos sikerrel hódítja meg a színházak közönségét világszerte.


A fordulatokban gazdag, szellemes karaktereket felvonultató történet sikeréhez a fülbemászó, hol erőteljesen hangzatos, hol andalítóan lágy musicalslágereken kívül nagyban hozzájárulnak a rendkívül látványos táncbetétek. A táncok eredetijét a zenés műfaj zsenije, Bob Fosse koreografálta, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint a jól ismert Chicago vagy Cabaret. Fosse az Édes Charity koreográfiájáért az Egyesült Államok legnagyobb színházi elismerésének, az Oscar-díj színpadi megfelelőjének számító Tony-díjat is elnyerte.Az előadást Nyíregyházán a színház művészeti vezetője, Horváth Illés állítja színpadra.


Forrás: Kelet-Magyarország

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.