Dragomán György: Kalucsni című előadásunk már elérhető az e-színház oldalán!

Dragomán György: Kalucsni című előadásunk már elérhető az e-színház oldalán!

Kedves Nézőink!


Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Színházunk egyik legnépszerűbb előadása, a Kalucsni már elérhető online, az e-színház oldalán.


„Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak.” (Dragomán György: Kalucsni, részlet)


A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt - de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. Egy velejéig romlott, megnyomorító rendszer, ahol üldöző és üldözött, megfigyelő és megfigyelt láthatatlan kötelékekkel tapad egymáshoz, és minden nap, minden percben megmérettetik, ki a bűnös, ki az áldozat....

Egy tipikus (magyar) értelmiségi család egyre súlyosabb kompromisszumokra és döntésekre kényszerül, csak hogy megszerezze a hőn áhított kivándorló útlevelet. De az ördöggel kötött alkuknak ritkán szokott jó vége lenni - az embertelen és arctalan mechanizmust csak ideig-óráig lehet kijátszani… A kérdések viszont velünk maradnak: szabad-e egész emberségünket áruba bocsátani a remélt jobb életért? Társunkat, saját vérünket, önmagunkat? Meddig ér, és mit igazolhat a félelem? Saját bűneink, árulásaink elől hová tudunk kivándorolni?

A József Attila-díjas Dragomán György, napjaink egyik legfontosabb, külföldön is elismert írója megrázó erejű, pontos és szikár látleletet tár elénk a mindenkori diktatúráról, a hazugsággal és megfélemlítéssel tönkretett emberi életekről. A sűrű és szenvedélyes történetet a Móricz Zsigmond Színház társulata 2019-ben a Jászai-díjas Kaszás Gergő főszereplésével és Szikszai Rémusz rendezésében állította színpadra.

„Ez a tragédia nagyon pontosan megmutatja, mi teszi olyan kilátástalanná és reményvesztetté az életet a diktatúrában, de nem csak a megszokott nézőpontból, nem csak a megszokott panelekkel. És pont olyan meglepő végkifejlettel, amitől a néző is átéli ugyanazt a soha se tudhatod-érzést, amiről a darab szól... Szikszai Rémusz rendezőként a feszültségteremtés és a végig hol felpörgetett, hol épp ellenkezőleg, az iszonyat erejével hátborzongatóvá lassított ritmus felügyeletén túl is hozzá-hozzátesz a drámához.” – Kovács Bálint, Index


Szereplők:

Gyuri, a férj: Illyés Ákos

Márta, a feleség: Szabó Márta

Annamari, a lányuk: Varga Fekete Kinga

Anna, Nagymama, Gyuri anyja: Pregitzer Fruzsina

Krisztina, Gyuri szeretője, színésznő: Horváth Julianna

Veress elvtárs, Krisztina apja: Kaszás Gergő m.v.

Jánoska, költöztető: István István

Lajoska, költöztető: Tóth Zolka

Bajkó, szekus: Gyuris Tibor

Balla, szekus: Nagyidai Gergő

Barta, belügyi dolgozó: István István, Tóth Zolka

A két öltönyös: T-Laforest Csaba, Belme Bence

Díszlettervező: Horesnyi Balázs

Jelmeztervező: Kiss Julcsi

Súgó: Kovács Katalin

Ügyelő: T-Laforest Csaba

Rendezőasszisztens: Rajkó Balázs

Rendező: Szikszai Rémusz  


Az előadás hossza: 2 óra 35 perc.

Bővebb információért kattintson ide!

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.