A ROVAROK ÉLETE CÍMŰ ÚJ BEMUTATÓNK WERKFILMJE MÁR MEGTEKINTHETŐ!

A ROVAROK ÉLETE CÍMŰ ÚJ BEMUTATÓNK WERKFILMJE MÁR MEGTEKINTHETŐ!

Csütörtökön este mutattuk be A rovarok élete című előadásunkat a Krúdy Kamaraszínpadon.



Egy krími üdülőhelyen alkoholmérgezést kap a helyi lakosság véréből mintát venni érkezett amerikai ügynök, egy apa saját példájával teszi világossá a fia számára, mi az élet értelme, egy nő romantikus szerelemről álmodik, de sivár magány lesz a sorsa, egyetlen lánya is elhagyja. És közben ragyognak a csillagok, hullámzik a tenger, életek születnek és múlnak el nyomtalanul. A rovarok élete allegóriaként szolgál, a szerző valójában az Embert helyezi terráriumba, hogy nagyítókkal vizsgálhassuk kicsinységét.

„Pelevin írásaiban olykor élesen elkülönülve, máskor egymásba átmosódva, egyforma intenzitással vannak jelen a groteszk, abszurd, fantasztikus elemek és a realista leírás; a klasszikus regény- és novellaírói fogások gyakran Stephen King-i, kafkai, esetleg a gótikus regény és a modern (posztmodern) szövegirodalom eszköztárába tartozó módszerekkel ötvöződnek.” (Bratka László, Kalligram VIII. évf., 1999. október)

Závada Péterrel másodszor dolgozunk együtt, a nagysikerű A balek című előadásunk után, most e szokatlan alapanyagban segít megtalálni azt a színházi formát, amellyel érvényesen mesélhetünk e fantasztikus-furcsa világról, mégis saját hétköznapjainkra, konfliktusainkra ismerhessünk benne.

Az előadás rendezője, Kovács D. Dániel a fiatal rendezőgeneráció egyik legtehetségesebb tagja, Junior Prima díjas alkotó. Többször dolgozott a budapesti Katona József Színházban, de rendezett a Vígszínházban és az Örkény Színházban is.


Jegyek az előadásra ITT érhetőek el.

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.