A Nemzeti Színházból érkezett Nyíregyházára Pregitzer Fruzsina

A Nemzeti Színházból érkezett Nyíregyházára Pregitzer Fruzsina

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 30 évvel ezelőtt ezen a napon.
1990. szeptember 22., szombat

A Nemzeti Színházból érkezett Nyíregyházára Pregitzer Fruzsina

Új arc a színházban Pregitzer Fruzsina. A Nemzeti Színházban eltöltött nyolc év után érkezett Nyíregyházára. Már harmadéves korában jelentős szerepet kapott a Nemzetiben: Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című játékában Ilmát alakíthatta.

– Ezután csak kisebb szerepek következtek. A színház vezetői minden évben marasztaltak, ígérgettek, de a szerepek sorra elmaradtak. Volt olyan évad, hogy egyszer sem léptem színpadra, pedig nem tudok meglenni színház nélkül. Az elmúlt hónapokban teljesen a mélypontra kerültem. A barátaim azt tanácsolták, hogy menjek Erdélybe, mert ott visszakaphatom, amiben nagy-nagy hiányom volt: a hitet létezésem, tehetségem értelmében. Két hónapot töltöttem Erdélyben, néhány címem volt csupán, de gyakran felléptem. Csodálatos két hónap volt! Itt értettem meg, hogy nincs más utam, mint a színház, s ha nem jutok lehetőséghez, nekem magamnak kell megteremtenem a közönséghez szólás feltételeit.

– Most itt vagyok Nyíregyházán. Schlanger András hívására jöttem, akit régóta ismerek, s akivel vagy két éve egy tévéfilmben dolgoztam. Nagy öröm, hogy a színház századik produkciójában, az idei évad első bemutatójában léphetek a nyíregyházi közönség elé. Tele vagyok izgalommal, mert szeretnék Szép Ernő Patika című játékában jól játszani.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét nem ismerem, de szabadidőmben szeretném egy kicsit közelebbről megismerni. Számomra egyelőre minden szokatlan még, hiszen a pesti életformát kell felszámolnom. Eddigi életem során sohasem voltam még tartósan távol Budapesttől. Sokat várok Nyíregyházán önmagamtól is, a színháztól is. Szeretnék megszabadulni azoktól a kliséktől, amelyek Pesten ragadtak rám, aztán meg szeretnék sokat játszani.

Forrás: szon.hu

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.