20 év a pályán – Széles Zita két évtizede a Móricz Zsigmond Színház tagja

20 év a pályán – Széles Zita két évtizede a Móricz Zsigmond Színház tagja

Széles Zita főszereplésével mutatják be a Szentivánéji álom című előadást februárban. A darab érdekessége, hogy két évtizeddel ezelőtt, a Szentivánéji álommal nyitotta meg kapuit a felújított teátrum, és szintén idén lesz 20 éve, hogy a színésznő a társulat tagja.



20 éve a társulat tagja


2021-ben lesz 20 éve, hogy Széles Zita a Móricz Zsigmond Színház oszlopos tagja lett. Zita elsősorban keményebb hangvételű drámai szerepeket játszott, de a gyermekdarabokban is szívesen vállal feladatot. A két évtizedes pályája alatt számos rendezővel is együtt dolgozott. Többek között Forgács Péterrel nagyon szeret együtt dolgozni, akivel egyszerre végzett az akkori Színművészeti Főiskolán, és a két kedvenc előadása a rendezőhöz kapcsolódik. A színműs évei alatt többször jöttek előadásokat nézni Nyíregyházára, a színésznőnek már akkor a szívébe lopta magát a társulat és egy álma vált valóra, mikor szerződést kínáltak neki.


Széles Zita elmondta: „Egy kimondatlan álom valósult meg, mikor engem ide hívtak. Nekem egyik nagy kedvenc előadásom volt Szász János rendezésében a Ványa bácsi. Iszonyatosan odáig voltam Varjú Olgáért és Horváth Lackóért. Lackó még szerencsére a társulat tagja, de Varjú Olga már sajnos nincs, mert ő egy olyan ember volt, aki miatt nagyon szerettem volna ide szerződni, hogy minél többet dolgozhassak vele, de az már régen volt.”


Elkezdődött a Szentivánéji álom előadás próbafolyamata


Idén lesz 20 éve annak is, hogy átadták a Móricz Zsigmond Színház felújított épületét, és 2001-ben a Szentivánéji álom volt az első bemutató. Most, a pandémiás időszakban ennek az előadásnak kezdődött el a próbafolyamata, ami teljesen más lesz, mint az első alkalommal bemutatott darab.


„Ez az előadás teljesen új fordítású lesz és más lesz a rendező is. Egy teljesen új előadás fog születni, teljesen más típusban” – mondta a színésznő.


Széles Zitával egy hosszabb interjú a Nyíregyházi Televízió Szieszta című magazinműsorában is látható.


Forrás: nyiregyhaza.hu


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.