Trigatu klasszikus és fúziós tánc előadás


A Trigatu célkitűzése egyrészt az indiai tánc hagyományok megtartása és terjesztése, másrészt az indiai és az európai tánc stílusok összeolvasztása, hogy az indiai kultúra (mondavilág, filozófia, formavilág) a hétköznapi európai emberhez, és a fiatalokhoz is érthető és hozzáférhető formában eljusson. A koreográfiákban holisztikus egységbe fűzve jelennek meg a keleti és európai kultúrák különbözőségei és hasonlóságai.

A társulat célja, hogy a táncos az előadás alatt megnyissa a nézőt, összeköthesse őt tiszta és őszinte legbensőjével, segítse őt az önismereti úton. Az előadás extázis, ill. meditációs élménye is eszköze ennek a kommunikációnak tánc-táncos és néző között. Az indiai tánc erre tökéletes forma, hiszen istenekről szóló templomi táncokból és közösségi, népi drámajátékból táplálkozik. A Trigatu előadása, a keleti bölcsességeket és táncművészetet átszűri a mai európai formai világon és gondolatiságon így alkotva egységet a nyugati eszmeiséggel.

Az előadásban két stílust kombinálnak.

Klasszikus és népi

A koreográfiák zenéje és megjelenése hűen tükrözi az autentikus indiai tánckultúrát, elragadva a nézőt, hogy bepillantást nyerhessen India világának egy szeletébe. A táncok hol könnyed és nőies, - hol keményebb, virtuóz ritmusokra épülő törzsi - formát öltenek.

Modern

Dinamikus, fúziós mozdulatsorok ihlette koreográfiák, melyek a klasszikusból kiindulva modern, az európai ember számára érthetőbb formában jeleníti meg az indiai tánckultúrát. A ritmust egy tempósabb, ismertebb elektronikus zene szolgáltatja, olykor kiegészítve indiai motívumokkal vagy akár hangzással.

Időtartam: kb 60 perc

Előadás időpontja:

2021. szeptember 29. (szerda) 19:00 óra

SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér Rendezvényterem

4400 Nyíregyháza, Színház utca 2.


Jegyárak:

7500 Ft (asztal mellé szóló, vacsorával egybekötött ültetés)

2500 Ft (színházi széksoros ültetés)


TUDNIVALÓK A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ

Felhívjuk kedves Nézőink figyelmét, hogy Trigatu előadásunkra a SZINDBÁD belső rendezvénytermében a műsorhoz közelebbi, színházi széksorokba szóló jegyek 2.500 Ft-os áron, míg a hátsó, asztalok mellé szóló vacsorajegyek 7.500 Ft-os áron válthatók.

A vacsorajegy a színházjegy mellett egy, a SZINDBÁD belső rendezvénytermébe szóló három fogásos étkezésre is szól, amely egy előételt, valamint egy főételt és desszertet tartalmaz. Asztalaink a színpadra való akadálymentes rálátás érdekében jelenleg maximum 6 főt tudnak fogadni.


Kókusztejes paradicsomleves, korriander, csicseriborsó

Csirke madras curry, fokhagymás naan kenyér 

Mangó kulfi 


A vacsora felszolgálása 17.30 órától lehetséges.


Vacsorajegyet személyesen vagy online váltó nézőinket is kérjük, hogy a jegyváltást követően mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a SZINDBÁD Kortárs Magyar Bisztróval a 06 30 102 2383-as telefonszámon az asztalfoglalás részleteivel kapcsolatban.


Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.