A nagybőgő – Klem Viktor főszereplésével érkezik a Szindbád pódiumára a világhírű mű színpadi változata


2023. augusztus 11-én, pénteken 20.30 órai kezdettel a Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpadon Patrick Süskind méltán híres művét, A nagybőgőt, Klem Viktor főszereplésével láthatja a közönség. 


„Az eredeti mű főhőse pont kétszer olyan idős, mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalembert, mint egy nyugdíj előtt álló tapasztalt muzsikust…” /Klem Viktor/

A nagybőgő egy közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között. A nagybőgős őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, társadalomhoz fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén.

Zenész főhősünk úgy vélekedik saját hangszeréről, hogy a zenekarban toronymagasan a legfontosabb hangszer, pedig nem is látszik meg rajta. Magányos elmélkedése során kiderül, hogy valójában gyűlöli nagybőgőjét, sőt maga a hangszer minden frusztrációjának fő okozója.

A kérdés az, képes-e változtatni életén, és a titkon imádott fiatal szoprán énekesnő figyelmét végre felkelteni…

Patrick Süskind méltán kedvelt „A nagybőgő” című egyszereplős színművében humorral és iróniával ábrázol egy félresiklott életet.

 „A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül Ő rá figyel majd.” /Klem Viktor/


Alkotók:

Klem Viktor színművész

Indali Klára fordítását felhasználva, a szövegkönyvet készítette: Ivanyos Ambrus

Nagybőgő „coach”: Lombos Pál

Díszlet: Horgas Péter

Jelmez: Szlávik Juli

Rendező: Radnai Márk



Az előadás időpontja:

2023. augusztus 11. péntek 20.30 óra

Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad

Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.