• Mary és Max (12) - Közvetítés korábbi jegyvásárlók részére

1 óra 20 perc
Valcz Péter

ADAM ELLIOT

MARY ÉS MAX

színmű egy részben a szerző gyurmafilmje nyomán


A Bethlen Téri Színház, a Manna Kulturális Egyesület és a Tünet Együttes közös vendégelőadása


A tatabányai MOST Feszt különdíját is elnyert, nagy sikerű budapesti kamaraelőadás virtuális vendégjátéka a Móricz Online videótárban a Junior Prima-díjas Grisnik Petra és Gőz István főszereplésével 2021. május 31-ig tekinthető meg.


„Kedves Néző! Szeretnénk neked elmesélni egy elég szép történetet, ami kábé arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk. Várunk sok szeretettel!” – invitálja nézőit a Mary és Max című előadás megtekintésére a produkció stábja.


Marynek nincsenek barátai. Kaki színű anyajegye és iszákos anyja viszont van. Egy nap találomra felüti a telefonkönyvet és levelet ír Amerikába. A levél épp Maxet, egy zárkózott, különc, New York-i férfit talál meg, aki előbb pánikrohamot kap, majd végül válaszol...


„A furcsán konkrét kiírásból született előadás – kétszereplős darab egy idős és egy fiatal színésszel – nagyon szép utat járt be. Benne van Grisnik Petra és Gőz Pista csodálatos szíve, Adam Elliot szívszorongató és rendkívül szellemes története, a pantomim képzeletteremtő ereje és Rubik Ernő Zoltán, másik rendszeres alkotótársam zenéje is.” – Valcz Péter (peterval.cz)


„A bemutatón nem csak a kétgenerációnyi különbséggel született alkotók találkoztak, de a közönség is velük és az előadással – a szó átvitt értelmében is. A történet szerint különben a két szereplő mindig csak készül a személyes találkozásra, de húsz éves levelezésük során ez nem sikerül nekik – talán csak a végén, de akkor sem biztosan.” (Turbuly Lilla; kutszelistilus.hu)


„- A pályázat előtt eszedbe sem jutott, hogy színre kéne vinni a történetet?

Dehogynem. Amikor láttam a filmet, eszembe jutott. Ezt a történetet színészként nagyon jó lehet játszani. Színes, változatos, tele van érzelmi hullámzással.” – Valcz Péter (Kutszegi Csaba; kutszelistilus.hu)


„Furcsa ellentmondás, hogy alig van köztünk színészi interakció, pedig az egész történet kettőnk viszonyáról szól.” – Grisnik Petra (Kutszegi Csaba; kutszelistilus.hu)


„Ez a történet egy, a közvélekedés szerint „beteg” és magányos emberről szól. Ez a két dolog szinte mindenkire valamilyen módon érvényes. Ezért ebben a történetben mindenki talál olyasmit, ami a saját életére is vonatkozik. Az előadás rólunk, a mi világunkról szól.” – Gőz István (Kutszegi Csaba; kutszelistilus.hu)


Díszlet: VALCZ GÁBOR

Jelmez: HORÁNYI JÚLIA

Dramaturg: ZSIGÓ ANNA

Hang: RUBIK ERNŐ ZOLTÁN

Produkciós vezető: GÁSPÁR ANNA

Produkciós munkatárs: HUSZÁR SYLVIA

Asszisztens: LÁNG ZSUZSA


Rendező: VALCZ PÉTER


A felvételt a Manna Kulturális Egyesület készítette.


Fotók: Kállai-Tóth Anett


Az előadás megtekintését 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk.


Ki jogosult a Mary és Max című előadás online közvetítésének ingyenes megtekintésére?

Online közvetítésünk ingyenes megtekintése azon nézőink számára lehetséges, akik a 2020.03.14-én elmaradt Mary és Max, valamint a 2020.11.30-án elmaradt Mit tennél, ha ma meghalnék? című vendégelőadásra érvényes jeggyel rendelkeztek.

Amennyiben nem rendelkezik jeggyel a fenti előadásokra, de szívesen megnézné közvetítésünket, akkor kattintson ide!

 

Hogyan kaphatok ingyenes hozzáférést az előadásfelvétel megtekintéséhez?

Azoknak a nézőinknek, akik a 2020.03.14-én elmaradt Mary és Max, valamint a 2020.11.30-án elmaradt Mit tennél, ha ma meghalnék? című vendégelőadásra érvényes jeggyel rendelkeztek, e-mailben fogjuk kiküldeni a felvétel megtekintéséhez szükséges internetes linket és jelszót.

 

Mit kell tennem, ha el szeretném indítani a lejátszást?

Amennyiben e-mailben már megkapta tőlünk a videóhoz tartozó linket és jelszót, akkor nincs más teendője, mint az oldal tetején rákattintani az ”Online megnézem” gombra, és a felugró ablakban meg tudja adni a közvetítéshez kapcsolódó jelszót. A jelszó beírását követően a videófelület automatikusan megjelenik, ahonnan már csak egy kattintás a lejátszás.


Az online közvetítés részleteivel kapcsolatban további tájékoztatást a Színház Szervező- és Jegyirodájának munkatársai a szervezes@moriczszinhaz.hu emailcímen, továbbá hétköznap 9 és 17 óra között a +36 30/303 2875 és +36 20/233 2926 telefonszámokon is készséggel nyújtanak.


Szereplők
Mary: Grisnik Petra
Max: Gőz István
Előzetes
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.