• Edith és Marlene

2 óra 15 perc
Mészáros Márta

Pataki Éva

EDITH ÉS MARLENE

zenés színmű két részben


JEGYEK MÁR ELÉRHETŐEK!


A SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér szabadtéri Pódiumszínpadát a Kossuth-díjas Mészáros Márta-rendezte nagy sikerű, élőzenekaros zenés színházi esttel avatjuk fel, főszerepben Botos Évával és a Kossuth- és Jászai-díjas Nagy-Kálózy Eszterrel.


Az előadás Edith Piaf és Marlene Dietrich kalandos életét és halhatatlan barátságát tárja elénk. Mészáros Márta rendezésében az előadás a Nőről, a nőiességről, a két zseniális énekes-színész legendáról, valamint az őket életre keltő Botos Éváról és Nagy-Kálózy Eszterről szól.


A szerző a darabról:


„A darab a prágai, a pozsonyi és a varsói bemutatók után ismét hazatért, és megint két csodálatos színésznő lép benne színpadra. A francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich találkozása sorsszerű volt. A 20. század két zsenije szélsőségesen más habitust képviselt: Piaf az önpusztító szenvedély, Dietrich a végletes fegyelem és profizmus útján járt, s hogy kinek volt igaza – azt döntsék el a nézők!

Ma nem mernék róluk írni, ilyen őrültségbe csak fiatalon vág bele az ember.

Amikor az üres papír fölött ültem, azon töprengve, hogy hogyan is lépjenek színre és szólaljanak meg ezek a csodálatos nők, Piaf dalait hallgattam, és beleborzongtam. Egyet ígérhetek, önök is hallani fogják a dalokat, és önök is borzongani fognak.” – Pataki Éva


„Botos Éva színpadi létezésében a tudatalatti örvények feszítő energiája a tudatos építkezés kontrolljával alkot termékeny szintézist. Egy dobbanva dübörgő szíve van, ezer arca, ezer gesztusa, éneklése érzelmi K.O., piafi figurája glóriás varázslat.” – Fehér Elephánt


Díszlet: Horgas Péter

Jelmez: Bujdosó Nóra

Produkciós vezető: Gáspár Anna

Produkciós asszisztens: Láng Zsuzsa

Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit

Rendezőasszisztens: Ladányi Cleo

Fény: Pelle Zoltán

Hang: Krisztek Tamás

Fordrász: Horváth Edina

Öltöztető: Breska ErikaRendező: Mészáros Márta

A Manna Produkció előadása a budapesti Centrál Színházból


Fotók: Kállai-Tóth Anett


Előadások időpontjai:

2021. július 2. (péntek) 20.30 óra

2021. július 3. (szombat) 20.30 óra

Esőnap: 2021. július 4. (vasárnap)


SZINDBÁD Színháztörténeti Rendezvénytér szabadtéri Pódiumszínpada

4400 Nyíregyháza, Színház utca 2.


Jegyárak:

8.900 Ft (asztal mellé szóló, vacsorával egybekötött ültetés)

3.900 Ft (színházi széksoros ültetés)

___


TUDNIVALÓK A JEGYVÁSÁRLÁSHOZ


Felhívjuk kedves Nézőink figyelmét, hogy Edith és Marlene című előadásunkra a SZINDBÁD belső szabadtéri teraszán az elülső, színházi széksorokba szóló jegyek 3.900 Ft-os áron, míg a hátsó, asztalok mellé szóló vacsorajegyek 8.900 Ft-os áron válthatók.


A vacsorajegy a színházjegy mellett egy, a SZINDBÁD belső teraszára szóló kétfogásos étkezésre is szól, amely egy alkoholos vagy alkoholmentes welcome drinket, valamint egy előételt és főételt tartalmaz. Asztalaink a színpadra való akadálymentes rálátás érdekében jelenleg maximum 6 főt tudnak fogadni.


A vacsora felszolgálása 18.00 órától lehetséges és az előadás megkezdését megelőző 30 perccel korábban, azaz 20.00 órakor ér véget. További fogyasztásra az előadás szünetében van lehetőség.


Kedvezőtlen időjárás esetén vacsorajegyet váltó nézőink részére az étkezési lehetőséget a SZINDBÁD Kortárs Magyar Bisztró beltérben biztosítja.


A vacsorajegyhez kapcsolódó menüsor:

  1. Welcome drink (alkoholmentes) 
  2. Zöldborsó krémleves, citrusos tejföl, tápióka chips, menta (gluténmentes)
  3. Mangalica karaj, petrezselymes burgonyapüré, burgonya variációk, brassói mártás, "uborkasaláta" (gluténmentes)


  1. Vegán/Vegetáriánusok esetén: Vegán répa saláta, kókusztejes répa püré, sós tésztában sült répa (ez utóbbi igényt az előzetes asztalfoglalásnál a Magyar Kortárs Bisztró felé előre szükséges jelezni; a helyszínen módosítás már nem lehetséges!).Kérjük, vegyék figyelembe, hogy kedvezőtlen időjárás miatt elmaradó és esőnapra tolódó előadás esetén a vacsorajegy színházi belépőt biztosító része a kijelölt esőnapra lesz érvényes.


Vacsorajegyet személyesen vagy online váltó nézőinket is kérjük, hogy a jegyváltást követően mindenképp vegyék fel a kapcsolatot a SZINDBÁD Kortárs Magyar Bisztróval a 06 30 102 2383-as telefonszámon az asztalfoglalás részleteivel kapcsolatban.


Szereplők
Edith: Botos Éva
Marlene: Nagy-Kálózy Eszter
Momone: Kecskés Karina
Leplée / Raymond: Marton Róbert
Marcel / Theo: Nagy Dániel Viktor, Ódor Kristóf
Zongorista: Wágner Puskás Péter
Harmonikás: Agnecz Katalin, Szokolai Zoltán
Előzetes
Galéria
Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.