Animalitas AnimaeAnimalitas Animae: Lélekállat? Vagy a lélek elállatiasodása? Imi, a 13 éves kamaszfiú élete nehéz fordulathoz érkezik. Nem csak szülei válásával kell megbékélnie, de mintha saját lelke is kettéválna, és hol a bizalom és nyugalom ismeretlen világába húzná, hol kétségbeesetten küzdene minden ellen, önmagát is beleértve. Mit tesz egy koránál érettebb, magányos srác, ha a legnagyobb démonja tulajdonképpen az egyetlen közeli barátja? Az előadás 80 percben ebbe az álomvilágba szeretne elvezetni mindenkit, aki veszítette már el önmagát vagy egy szerettét, és tudja, vagy tudni szeretné, milyen mégis megengedni magának a reményt.


Szereplők:

IMI – Rácz Balázs

LUCA – Tóth Virág

FLÓRA – Magyar Bogi

ANYA – Magyar Eszter

APA – Nagy Ágoston

ORVOS – Szitár Bence


A rendező munkatársa: Simon Orsolya

Külön köszönet: Csáki Zsanett, Krámli Réka, Szabó Zoltán.

RENDEZTE: Magyar Bogi

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlottA kezdetek:

Az elődásunk alapjául szolgáló szöveg a Fiatal Drámaírók Háza egy nyílt névtelen pályázatára született 2023 elején, az akkor 18 éves Ladnai Loránd tollából. Az egész estés darabbá fejlesztés folyamatában az FDH egyik vezetője, Magyar Boglárka rendezőként vett részt, a Metro Works Színházi Szabadiskola pedig Ilyés Lénárd vezetésével improvizáció alapú tréninggel segítette a Majdcsak Színpad nevet választott projektcsapat munkáját.

A darab premierje 2023 szeptemberében zajlott a MU Színházban teltház előtt, az FDH underground szervezésű, első, önálló kulturális fesztiválján. Azóta vidéki helyszíneken, kollégiumokban, közösségi házakban is lehetőségünk volt megmutatni, mindig egy-egy újabb ötlettel elmélyítve azt, szintén teltházzal.


Nyíregyháza:

Most a nyíregyházi közönségnek is szeretné megmutatni a csapat, hogy a tél folyamán miként dolgoztak tovább, mélyítették el a történetet önmagukban és vélhetőleg másokban is. A Majdcsak Színpad nyár óta létező, apró, szabad alkotócsapatában hat szereplőből négyen ugyanis igen erősen kötődnek a városhoz, így nem volt kérdés, hogy az életükben megjelent alkotás kezdeti időszakának bölcsőjében, azaz Nyíregyházán is látható lesz az Animalitas Animae.


Friss hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.