Változatos, gazdag repertoárral várja újra nézőit a nyíregyházi teátrum

Változatos, gazdag repertoárral várja újra nézőit a nyíregyházi teátrum

Változatos, gazdag repertoárral várja újra nézőit a nyíregyházi teátrum


Közönségkedvenc darabok, új és visszatérő rendezők - az induló évadban sokszínű élményeket ígér a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad nyári programsorozatának befejezésével és a VIDOR Fesztivál zárása után tartotta a Móricz Zsigmond Színház hagyományos évadnyitó társulati ülését.


Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója


Polgármesteri köszöntő

Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere köszöntőjében elmondta, hogy az Önkormányzat a fenntartói kötelezettségét a nehézségek ellenére maximálisan teljesítette. Kiemelte, hogy a város vezetése számára a kultúra fontos értéket képvisel. Az elmúlt évek színházhoz kapcsolódó kulturális fejlesztései sorába ebben az évben a Szindbád Színháztörténeti Múzeum és Rendezvénytér csatlakozott, mely a helyi művészeknek új lehetőséget biztosít, a meghívott vendégprodukciók mellett. Zárásképpen nagyon jó munkát, sok tapsot, és sikeres, teltházas előadásokat kívánt.



Ismét mindenkit tárt kapukkal vár a színház

„A Móricz Zsigmond Színház vezetése az új évadban is izgalmas produkciókkal, sok újdonsággal és olyan előadásokkal készül, melyek nemcsak a repertoárt frissítik fel, de ismét nagy közönségkedvencek is lehetnek. A nyíregyházi teátrumnak sikerült az ország olyan élvonalbeli rendezőit Nyíregyházára csábítania, akik közül többen már tényleges hely- és társulat-ismerettel is rendelkeznek: Szikszai Rémusz, Keresztes Attila, Mészáros Tibor, Czukor Balázs mellett színházunk Jászai-díjas színművésze, Pregitzer Fruzsina, valamint ebben az évadban először Nagy Sándor és Guelmino Sándor is rendezőink sorát gyarapítja majd. A nagy drámai klasszikusoktól (Kurázsi mama és gyermekei, Cseresznyéskert) a társadalmi kérdéseket is bátran boncolgató nagy-, kamara- és stúdiószínpadi színműveken át (AugusztusOklahomában, Váratlan vendég, Várj, míg sötét lesz, Alszanak a halak?) egészen a kacagtató vígjátékig (Legénybúcsú) ezúttal is színes műfaji palettán mozgó repertoárt kínálnak a nyíregyházi közönség számára. Horváth Illés, a társulat művészeti vezetője – akinek Édes Charity-rendezése idén júliusban a Városmajori Színházi Szemle műsorán is helyet kapott – az idei évadban egy kortárs magyar kamaradrámát, Tasnádi István Közellenség című alkotását, majd egy kortárs Broadway-musical, az Idétlen időkig című klasszikus filmvígjátékból adaptált zenés játék magyarországi ősbemutatóját rendezi.

A Színház jövő évadbeli gyermekelőadásainak próbafolyamatai már a 2020/21-es évad során lezárultak, így 2021 őszétől ezek a bepróbált előadások kerülhetnek színre a teátrum játszóhelyein. Az előző évadban bemutatott (Szaffi, A csillagszemű juhász, A púpos lovacska, A fából faragott királyfi), de közönség elé nem került előadások végre eljuthatnak a legkisebbekhez.


Továbbra is nagy az érdeklődés a bérletezés iránt

„A 2021/2022-es évad bérleteinek értékesítése folyamatban van, nagyon örülünk, hogy bérleteink egyre jobban fogynak, és kezd visszaállni a bizalom irányunkban, de így is elmarad a bérletvásárlási kedv a 2019-es évhez képest” – folytatta az évadnyitót a teátrum igazgatója, aki a társulat nevében ismét megköszönte a bérletesek hűségét.


Sikeres nyári vendégjáték, Rózsakert- és VIDOR programok

A nyári Rózsakert Szabadtéri és a VIDOR összművészeti programsorozatot szervező színház igazgatója, Kirják Róbert elmondta, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon 16 előadáson (Bogáncsvirág, A kripli, Édes Charity, Funny Girl, A Napsugár fiúk) közel 10 000 néző számára sikerült a bérletes előadásokat pótolni, illetve 1 saját bérletszünetes előadást (A Napsugár fiúk) is játszottak. A Rózsakert Szabadtéri Színpadon a nyár további részében ez a szám tovább nőtt, az itt tartott 5 vendégelőadáson (Furcsa pár, A Pál utcai fiúk, Pletykafészek, Anyatigrisek, Czibor, a rongylábú) további csaknem 4000 néző szórakozott.

A korábbi évekhez hasonlóan a VIDOR színházi versenyprogramjára idén is rendkívüli volt az érdeklődés, az előadások majd mindegyikét teltházzal fogadta a közönség. A kőszínházban 17 előadáson mutatták be a vígjátéktermés legjavát a seregszemlére érkezett színházak, a Timpex Arénában a Nemzeti Lovas Színház Kincsem és Szilaj című nagyszabású produkcióján 2000, a Rózsakertben összesen 3 előadáson 2 898, a Bencs Villában pedig 217 néző szórakozott.

Bár sok nyárra tervezett korábbi meghívás meghiúsult, a Funny Girl szarvasi vendégjátéka, illetve az Édes Charity a pesti Városmajori színpadon szerencsére megvalósult, és igen szép sikert aratott.


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.