Túl zajos magány – Online előadásunk előzetese már elérhető!

Túl zajos magány – Online előadásunk előzetese már elérhető!

A népszerű Hrabal-kisregény színpadi változatának magyarországi ősbemutatóját a nemzetközi hírű Ivo Krobot rendezésében és a Jászai-díjas Horváth László Attila főszereplésével a nyíregyházi teátrum 2016-ban mutatta be.


Hrabal – a cseh prózairodalom egyik legnagyobb alakja – 1954 októberétől négy és fél éven át az Állami Hulladékbegyűjtő Vállalat egyik prágai üzemében dolgozott. Ott volt munkatársa Jindřich Peukert, volt tornatanár és él-sportoló. A dadogása ellenére nagy dumás (és persze nagy piás) férfiú alakja több néven megjelenik Hrabal írásaiban, és – immár Hantaként – ő a főhőse a Münchhausen című hosszú elbeszélésnek, és persze az 1976-ban írt Túl zajos magánynak is.


„Az adaptáció kifejezetten a nyíregyházi színház számára készült. Alapvetően Hanta MAGÁNYÁRÓL szól. Eleven, tarka jelenetek veszik körül (nem egy Hrabal egyéb műveiből), de a lényeg e különös figura MAGÁNYA, a PLEBEJUSÉ, aki akarva-akaratlanul lett művelt. A darab intim, lírai, néhol egyenesen érzelmes montázs, őrzi a kisregény monológ jellegét. Ebben lesz az előadás különlegessége és ereje – erről meg vagyok győződve.” – Ivo Krobot, az előadás rendezőjeTúl zajos magány című előadásunk Ivo Krobot rendezésében, a Jászai-díjas Horváth László Attila főszereplésével már ingyenesen megtekinthető online videótárunkban!

https://www.moriczszinhaz.hu/eloadasok/moricz-online-tul-zajos-magany-2154


Találkozzunk online!


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.