Teltház Nyíregyháza legújabb mozitermében

Teltház Nyíregyháza legújabb mozitermében

Július 20-án nyitotta meg kapuit a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér vadonatúj mozija, melyet az 1971-ben Huszárik Zoltán által készített örökzöld filmklasszikussal, a Szindbád című filmmel avattuk fel. A film 1972-ben idehaza elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, a nagydíjat, az operatőri díjat, és Dajka Margit megkapta a legjobb női alakítás díját. A monológokra épülő filmmel Huszárik az író szellemiségéhez akart hű maradni. A címszereplő (Latinovits Zoltán) a halál karjaiban visszaemlékszik élete megannyi pillanatára.



A megnyitó rendezvényen a programszervezőknek nem véletlenül esett erre az alkotásra a választása, hiszen amellett, hogy a Szindbád névadója, tisztelegni szeretett volna a nyíregyházi ősbemutató 50. évfordulója előtt is.


A nosztalgiázni érkező idősebb korosztály legalább annyira élvezte a vetítést, mint a helyi kötődésű kultuszfilmre kíváncsi fiatalok.

A legtöbb jegy elővételben elkelt, az utolsó helyeket pedig a film kezdése előtt a helyszínen pillanatok alatt elkapkodták.


Azoknak sem kell csüggedniük, akik most nem fértek be a 36 fős moziterembe, a nagy érdeklődésre való tekintettel július 28-án ismét lehetőségük lesz megtekinteni az ikonikus filmet.


Érdemes figyelemmel kísérni a Móricz Zsigmond Színház valamint a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér honlapjait (www.moricszinhaz.hu és www.szindbad.eu) és közösségi platformjait. A jövőben rendszeres vetítések várhatóak a nagy klasszikusok, a színháztörténelem bestsellereit feldolgozó filmek és napjaink magyar alkotásai – minden korosztály számára.




Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.