Pénteken bemutató volt a Móricz Zsigmond Színházban!

Pénteken bemutató volt a Móricz Zsigmond Színházban!

Csámpás Billy a nagyszínpadon!


A pandémia miatt jó egy hónapot csúszott a Móricz Zsigmond Színházban A kripli című dráma bemutatója. És szintén a járvány miatt került a Krúdy Kamarába tervezett előadás a nagyszínpadra, hiszen a határzár miatt nem tudta vállalni a Kurázsi mama megrendezését a Marosvásárhelyről meghívott Keresztes Attila. Így tölti be a teret helyette az ír valóság.


Újra írországi faluba kerülnek a Móricz Zsigmond Színház művészei. Unalom és céltalanság, kilátástalan élet és érdektelen jövő. A groteszk és naturális figurák legnagyobb élménye, hogy gátlástalanul csúfolódnak a sánta, árva kamaszfiún, a kriplin. Csámpás Billy nyomorúságos életébe aztán felcsillan egy reménysugár. Egy filmforgatás lehetősége. Egy új élet reménye. Az ír darabokat jól ismeri és nagyon is kedveli a nyíregyházi közönség. Most is egy fekete komédia kerül a nézők elé


„Szerintem olyan néplélekben sok közös lehetséges köztünk. Attól fekete igazából, hogy iszonyatosan nyers és bántó, ahogy ezzel a fiúval viselkednek, ezzel az árva sráccal, akit Gulácsi Tamás alakít nálunk, illetve attól komédia igazából, hogy nagyon-nagyon és túlságosan is komolyan veszik saját magukat és az ő közösségüket, és talán ebben lehet a hasonlóság. És ha erre van egy ilyen kis rálátásunk, akkor abban igenis van humorfaktor” – tájékoztatott a rendező.


A címszereplő, főszereplő Gulácsi Tamás a szerep szellemi megformálásán túl meg kell küzdjön a fizikai fájdalommal is. A színpadi sántítás és egyéb fogyatékosság megviseli a testét, a térdeit, de ennyit áldoz e nagyszerű játék sikeréért. Ésszel és tornával edzi magát a próbák, majd előadások előtt.


„Maga az, hogy sérült ember, igazából talán egy kicsit jobban szembetűnik az embernek a belső sérülése. Azt gondolom, hogy mindenkinek van sérülése, csak jobban el tudjuk titkolni. Aki ilyen helyzetben éli az életét, pláne egy kis közösségben, ahol játszódik a darab, itt nem tud elbújni, és még inkább célpontja tud lenni, leginkább gyerekeknek, de felnőtteknek is. 16 éves fiúról beszélünk, aki úgy élte le az életét, hogy kapta bőven az ívet. Nem egyszerű nyilván, lelkileg is megterhel engem a dolog” – így vall a szerepről Gulácsi Tamás.


Martin McDonagh drámáját október 16-án mutatták be a nagyszínpadon. A rendező Halasi Dániel. Gulácsi Tamás partnerei: Szabó Márta, Széles Zita, Tóth Károly, Zakariás Máté, Fridrik Noémi, Tóth Zolka, Rák Zoltán, István István, Kuthy Patrícia és Pregitzer Fruzsina.


A Móricz Zsigmond Színházban különben az októberre meghirdetett program érvényes, illetve novemberi előadásokat is jeleztek már a honlapon. A hónap végén Szaffi és Új stílusgyakorlatok bemutató lesz, majd Édes Charity, és a novemberi műsorban szerepel a tavalyi Kalucsni előadás is.



Az előadásokról bővebb információ elérhető ITT!

Az előadásokra jegyek elérhetőek ITT!


Fotó: Juhász Éva

Forrás: nyiregyhaza.hu, Nyíregyházi Televízió

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.