Nézőink írták!

Nézőink írták!

2021. december 31-én a Duna Televízió is műsorára tűzte a Móricz Zsigmond Színház óévbúcsúztató zenés szórakoztató gálaműsorát. A műsor sugárzását követően folyamatosak a visszajelzések a Nézők részéről, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni, és párat meg is osztanánk Önökkel!


Kedveseink,

 Még nem kezdtem ilyen megszólítással levelet, ezért zavarban vagyok magam előtt is. Az utóbbi cca 10 év magyar TV-s szilveszteri műsorai iránt nem volt nagy bizalmam, hogy idén is ide kapcsoljak. Aztán végig kapcsolgatva a programokat, véletlenül egy adón maradtam, no természetesen ez a DUNA TV volt, ami még napjainkban is nézhető, mert a gárda megőrizte elődei, főleg Sára Sándor igényességét a műsorok kiválasztása terén. A képernyő előtt ragadtam. Egyik jelenet vitte, kézen fogta a másikat. Stílusok, korszakok tánc és énektudás dinamika és kidolgozás döbbenetes volt. Átváltottam, hogy kik ezek, mik ezek. Akkor láttam, hogy közvetítés: a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból. Visszakapcsoltam. Gondoltam, volt itt egy jópofa kis betét- ez összejött. Aztán már a képernyő elé szegezett a műsor. Nem egy két jelenet, hanem az egész műsor csillogó, „egykristály öntvény” volt. Végig kiváló koreográfia, csodálatos táncosokkal, kiváló énekesekkel pompás zenével kosztümökkel. Olyan magas szintű ének és mozgáskultúrát az utóbbi időben nem láttam. Nehéz rendszerezni gondolataimat, mert szerteszét csapong az emlékekben a képzelet, amikor egy-egy jelenetet próbálok újra felidézni.

A színpadképet hihetetlen élettel, dinamikával töltötte meg minden jelenet. A stílusok a korszakok nem váltak el, hanem kart, karba öltve, mintegy végtelenül szép aranyszőke hajfonat oldódtak egybe az egész műsor alatt. Tökéletes egyenletes magas színvonalat, végig magas művészi teljesítményt hordozott műsor teljes ideje alatt. Hihetetlenül finom, igényes, ízléses magas tartalom mellé, kiváló színpadtechnika társult. A ruhák pazar, karakterek kiemelése mellett a színpadi összhatása is bámulatos élményt adott.Mindenütt a finom, modern, ízléses, igényességet sugárzott, sehol semmi deviáns liberós szélsőség. Csodálatos díszletekhez, komoly, képzett színpadtechnikai stáb összehangolt kiváló fény-, hangtechnikusai és a közvetítői csapat remek munkája alázattal szolgálta a minőségi művészetet. Én még ilyen briliáns színészi gárdát nem láttam az utóbbi évtizedben.  Tisztelet és köszönet a Móricz Zsigmond Színház igazgatóságának, rendezőjének és az egész színház művészeinek. Éljenek a vidéki színházak, a friss, ízléses, dekadencia nélküli modern katartikus élmény követei!

Idén újra jártam Nyíregyházán és megcsodáltam parkjait épületeit, oktatási intézményeit. A híres vadaspark mellett, óriási fejlődést és kulturális fellegvárat is találtunk Nyíregyházán. Mindenütt ápolt környezetet és minőséget nyújtó lelki és szellemi friss életet tapasztaltunk. Gratulálunk Nyíregyháza minden polgárának, akik ilyen csodálatos városban élhetnek. Legyenek büszkék kultúrájukra, becsüljék meg ezt a nagyszerű művészeti színvonalú színházukat és városukat!Boldog Újesztendőt!

Várkonyi István


Az óévbúcsúztató zenés szórakoztató gálaműsor ITT nézhető vissza!





Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.