Mindenünk a színház: bemutató előtt – bemutató után

Mindenünk a színház: bemutató előtt – bemutató után

A Móricz Online csomaggal tartja életben közönségét a pandémia idején a Móricz Zsigmond Színház társulata. Az Anno, az Impro, vagy a Bencs SzalON látogatottsága minden reményt felülmúlt. Bizonyítja ezt a színház közösségi oldalának látogatottsága. A Móricz-(F)Actor néven futó vetélkedő show-műsor a múlt hét végén ért a döntőhöz, tehát péntek, illetve szombat este 8 óráig szavazhatnak a hatos mezőny utolsó két versenyzőjére. Közben újabb zárt körű bemutatókra készülnek, majd március 3-tól Lélekpark munkacímen filmet forgat a társulat, a Nemzeti Filmalap finanszírozásával.



Tavaly tavasszal Urmai Gábor videóüzenete nyitotta a 7 óra 7 percre keresztelt nyíregyházi online sorozatot. Reményen felüli volt a produkció sikere, nemkülönben a művésztársaké, akik ily módon szerették volna tartani a kapcsolatot közönségükkel. Esti mesét mondtak aztán a gyerekeknek – szintén a monitor távolából. A Móricz Zsigmond Színház csapata ezekért a virtuális percekért, illetve egyéb kreatív megjelenésekért a Marketing Szövetség 5 gyémánt díját nyerte el.


Az őszi bezárás aztán újabb ötletekre kényszerítette a társulatot. Éppen csütörtökön este vetítették az ún. Móricz Online csomag Impro elemét, mely nyilván kitalált szituációkba szorítja a színpadi párost. De döntőhöz jutott a Móricz-(F)Actor show-műsora is, amelyben már csak szombat estig szavazhatnak a nézők a győztesre.


„Az online felülettel egyelőre nem szeretnénk tovább tervezni. Nagyon bízunk benne, hogy egy-két hónapon belül meg tudjuk nyitni a kapuinkat. Ha mégsem, akkor az évadban bennragadt előadásainkat elkezdjük megtervezni, hogy hogyan tudjuk a szabadtéri színpadon bepótolni” – tájékoztatott az elképzelésekről a színház igazgatója, Kirják Róbert.


Közben folyik a munka a színházban, két hete megtörtént a Szentivánéji álom bemutatója. A nézőtéren az igazgató és a művészeti vezető ült. Szeptemberi bemutatóra készülnek a kortárs német szerző monodrámájával, az Alszanak a halakkal. Az óvodásoknak pedig A fából faragott királyfit szánják. Szente Vajk a Funny Girl csapatával kezdte a munkát szintén két hete, a nagyszínpadon.


„Ez egy keserédes történet. Két ember, akiket – ha van ilyen – a Jóisten is egymásnak teremtett, de közben pedig ezeket a szálakat, amiket az égiek vagy a sors odarak mellénk, mi mégis elronthatjuk. Egy csomó olyan dolog vesz körül minket – pl. Nick Arnstein szenvedélybetegsége –, ami el tud rontani még egy égben köttetett szerelmet is” – nyilatkozta a rendező, Szente Vajk.


Aki mindezekből kimarad, az sem marad le semmiről, hiszen március 3-án kezdik forgatni a városban a Nemzeti Filmalap támogatásával a Lélekpark munkacímen futó misztikus thrillert, melynek társrendezője Horváth Illés, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője.


Forrás: nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.