„Leonardo DiCaprio egyik legismertebb filmjét állítják színpadra Nyíregyházán”

„Leonardo DiCaprio egyik legismertebb filmjét állítják színpadra Nyíregyházán”

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadi bemutatóinak sorát egy zenés darab zárja, a Kapj el,

ha tudsz! című musical, amely a Leonardo DiCaprio főszereplésével bemutatott, azonos című filmre épül.


Egy magyarországi ősbemutató mindig nagyon izgalmas, főleg akkor, ha a színházak nehéz helyzetben vannak, mint most a pandémia utáni időszakban, amikor az energiaárak is megnövekedtek.

Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színházban megtartották az évad utolsó bérletes nagyszínpadi produkciójának, a Kapj el, ha tudsz! című Broadway-musical olvasópróbáját, elfogadták a díszlet- és jelmezterveket, így kevesebb mint egy hónap múlva, egészen pontosan április 1-jén bemutatják a Steven Spielberg által rendezett film színpadi adaptációját. A magyarországi ősbemutatót Horváth Illés, a társulat művészeti vezetője rendezi.

A zenés darab főszerepét Jenővári Miklós játssza, de színpadra lép mások mellett Illyés Ákos, Mészáros Árpád Zsolt, Nagyidai Gergő, Kuthy Patrícia, Potonyecz Fanni e. h., Kiss Eszter Júlia m. v., Horváth Margit, István István és Tar Dániel is.

A díszletet Vereckei Rita, a jelmezeket Gálvölgyi Anett és Miovác Márton tervezi.


Világi fogócska


Amerikai Egyesült Államok, 1960-as évek. Frank William Abagnale Jr. átlagos tinédzsernek mondható, mindaddig, amíg egy nap apja adóproblémáit és anyja szerelmi viszonyát követően el nem szökik széthulló családjától, hogy sajátos karrierbe kezdjen: mindig más alakot öltő zseniális szélhámos lesz. Szédítő virtuozitással csekket hamisít, másodpilótának, orvosnak és ügyvédnek adja ki magát.

Frank briliáns, üstökösszerű pályafutása az egyik legjobb, csalásokra szakosodott FBI-ügynök, Carl Hanratty érdeklődését is felkelti. Frank a fiú nyomába ered, idővel szinte a megszállottja lesz, fő célja, hogy elkapja és rács mögé juttassa. Intenzív, kontinenseken áthúzódó fogócska kezdődik kettejük között, melyben üldöző és üldözött nem mindennapi kapcsolatba keveredik egymással, s az izgalmas párbaj mélyén egyre több szál köti őket össze.


Minden idők egyik legnagyobb amerikai csalójának igaz történetéből 2002-ben Steven Spielberg rendezett igazi kultuszfilmet Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével, ez az alkotás lett az alapja a 2011-es Broadway-musicalnek.

A több Tony-díjra jelölt zenés játék kiemeli a váratlan és érzelmes fordulatokban egyaránt bővelkedő, szellemes történetet, zenei anyaga dallamos és magával ragadó. Magyarországon először a Móricz Zsigmond Színházban kerül színre Frank Abagnale eseménydús élete, Horváth Illés, a színház művészeti vezetőjének rendezésében, aki a nagy sikerű Idétlen időkig után másodszor állít színpadra ősbemutatóként egy Broadway-musicalt.


Forrás: index.hu, KRCSMRS


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.