KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL, PREMIEREKKEL IS KÉSZÜL A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL, PREMIEREKKEL IS KÉSZÜL A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ

KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓVAL, PREMIEREKKEL IS KÉSZÜL A MÓRICZ ZSIGMOND SZÍNHÁZ

Pindroch Csaba „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes komédiájával látogat el megyeszékhelyünkre


A színházi világnap alkalmából a Móricz Zsigmond Színház 2023. március 27-én, hétfőn 18.30-tól a Krúdy Kamarában fogadja Nézőit egy ünnepi közönségtalálkozóra, „Mindenkire szerep vár" címmel. Az esten színházi történetekkel, anekdotákkal, élménybeszámolókkal, hangulatos beszélgetéssel várják a nézőket a nyíregyházi társulat tagjai: Kirják Róbert igazgató, Fridrik Noémi, Gulácsi Tamás, Horváth László Attila, Pregitzer Fruzsina, Rák Zoltán, Szabó Márta, Széles Zita, Tóth Károly, valamint Tóth Zolka, színművészek.


szinhazi_vilagnap_1_26997.jpg

2023. április 1-én, szombaton 19.00 órától bemutatjuk a nagyközönségnek a Steven Spielberg nevével fémjelzett film színpadi adaptációját, a Kapj el, ha tudsz! című Broadway-musicalt, mely a Leonardo DiCaprio és Tom Hanks főszereplésével bemutatott, azonos című filmre épül. A zenés darab főszerepét Jenővári Miklós és Illyés Ákos játssza, de színpadra lépnek Mészáros Árpád Zsolt, Nagyidai Gergő, Kosik Anita, Kuthy Patrícia, Horváth Margit, István István, Horváth Viktor, Gulyás Attila, Kovács Vecei Fanni, Kovács Balázs, Tar Dániel és sokan mások is. Az előadást Horváth Illés, a Színház művészeti vezetője rendezi.  


mzssz_kapj_el_ha_tudsz_fb_poszt_26998.jpg


A magyar költészet napja alkalmából Pregitzer Fruzsina önálló estje tekinthető meg 2023. április 13-án, csütörtökön 19.30 órától a Művész Stúdióban: Uram, nem látta Magyarországot? címmel.


a_magyar_kolteszet_napja_alkalmabol_fb_poszt_26999.png


2023. április 14-én, pénteken 19.30 órától lesz a Kávéházi dallamok című zenés előadásunk premierje a Krúdy Kamarában. Egy jó erős fekete két cukorral, békebeli dalokkal, irodalommal, humorral... Karinthy Frigyes, Szép Ernő, Molnár Ferenc, Örkény István, Bereményi Géza, Nemes Nagy Ágnes és Cseh Tamás receptje nyomán.

Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba egyszemélyes vígjátéka, a Segítség, megnősültem!, melyet 2023. április 15-én, szombaton 19 órától láthatnak Nézőink a Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán.


Szerb Antal regénye, az Utas és holdvilág is újra közönség elé kerül, 2023. április 22-én, szombaton 19.30 órától bérletszünetben is láthatják a Nézők. Az előadás egy olaszországi nászút viszontagságos és kalandos története. Mihály és Erzsi, az újdonsült férj és feleség egy véletlen folytán elválnak egymástól, és külön-külön folytatva útjukat nemcsak az izgalmas és gyönyörű itáliai és francia tájakon barangolnak, hanem saját lelkük titokzatos, ismeretlen vidékein is. Találkozva régi barátokkal, szerelmekkel és idegenekkel, egyre több titokra derül fény.

utas_es_holdvilag_20221027_4_of_1_27000.jpg


A nagy sikert aratott Ma este megbukunk című produkcióval ismét várjuk Nézőinket az elkövetkező időszakban több alkalommal is. Az eredetileg Londonban bemutatott bohózat Angliában és Amerikában is elnyerte az év legjobb vígjátékáért járó díjakat. Nem csoda, hiszen a mértani pontossággal szerkesztett virtuóz bohóctréfák, a kaszkadőrmutatványoknak beillő bravúros akciók garantáltan feledhetetlen estével, önfeledt, rendkívül intenzív szórakozással teszik boldogabb emberekké a kikapcsolódásra vágyókat.

ma_este_megbukunk_20221020_11_of_84_27001.jpg


Frankenstein is többször feltűnik majd a Nagyszínpadon. Az újszerű és látványos előadás arra is válaszokat keres, meddig mehet el a kísérletező kedvű ember saját „vegykonyhájában” a világ újraértelmezésében és újraalkotásában, figyelmen kívül lehet-e tartósan hagyni a természet törvényeit? Az igen aktuális kérdésekre egy különleges vizuális és akusztikai megoldásokat felvonultató produkció próbál meg válaszokat adni.


frankenstein_20230310_13_of_31_27002.jpg


A Krúdy Kamarában ismét műsorra tűzzük a Jó estét nyár, jó estét szerelem című zenés színdarabunkat. A görög diplomata története egyszerre rendhagyó és intenzív szerelmi dráma, rejtélyes utalásokból kibontakozó sajátos krimi, látványos és magával ragadó zenés játék, mely nem nélkülözi a humort és a költőiséget sem. Fejes Endre igaz történet alapján írt darabjából, melyhez a 70-es években Presser Gábor írt zenét különleges hangulatú, attraktív előadás született, új megvilágításba helyezve az ismert történetet.


jo_estet_nyar_jo_estet_szerelem_20220914_3_of_95_27003.jpg


Várjuk szeretettel Önöket áprilisban is a Móricz Zsigmond Színházban!


Jegyek online elérhetőek ITT.



Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.