Karácsonykor ünnepi különkiadással készül a Móricz-(F)Actor

Karácsonykor ünnepi különkiadással készül a Móricz-(F)Actor

Karácsonykor is gondolnak a színházkedvelő közönségre. Egy ünnepi különkiadással jelentkezik a Móricz-(F)Actor, amelyben Pregitzer Fruzsina, Jenei Judit és István István emeli az ünnep színvonalát.



Ünnepi különkiadással készülnek a Móricz Zsigmond Színház művészei karácsonykor. A már jól megszokott online térbe invitálják most is a színházkedvelő közönséget. A karácsonyi különkiadásban már nem csak énekkel készülnek a színészek. Jenei Judit egy különleges saját hanganyaggal készül az ünnepekre, illetve egy karácsonyi történetet is megoszt a nézőkkel.


Jenei Judit elmondta: „Ami hagyománnyá vált nálunk a karácsony során, hogy édesanyám mindig csilingel egy kis csengővel és ez jelzi azt, hogy bemehetünk a szobába, megérkezett a Jézuska. Ilyenkor elénekeljük a Csendes éjt, utána meggyújtunk egy csillagszórót és átnyújtjuk az ajándékokat.”


István István családjában nincsenek tipikus női, illetve férfi szerepek, a karácsonyfa állítás azért az ő feladata, de saját bevallása szerint a sütésből és a főzésből is kiveszi a részét.


Pregitzer Fruzsina számára a karácsony a legfontosabb ünnep az évben. Elmesélte:

„Amikor az ember pici gyerek, akkor nagyon várja a karácsonyt. A szüleim is mindent elkövettek ezért, hogy ragyogó legyen, csillagszórós és nekem az is volt. Közben ahogy növünk fel, korosodunk, elmennek a szüleink,elkezdjük azért várni a karácsonyt, hogy lássuk a gyermekeink örömét, és próbáljak maradéktalanul emlékezni arra, mit adtak a szüleim.”


A Móricz Zsigmond Színház online zenei vetélkedője az ünnepek után már a középdöntővel jelentkezik.


Forrás: nyiregyhaza.hu

Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.