Kalucsni - Online előadásunkra jegyek már elérhetőek!

Kalucsni - Online előadásunkra jegyek már elérhetőek!

Kalucsni című előadásunk már elérhető online videótárunkban is!


Dragomán György, napjaink egyik legfontosabb, külföldön is elismert József Attila-díjas írója megrázó erejű, pontos és szikár látleletet tár elénk a mindenkori diktatúráról, a hazugsággal és megfélemlítéssel tönkretett emberi életekről. A sűrű és szenvedélyes történetet a több előadásával díjat nyert Szikszai Rémusz állította színpadra.



„Nem az a kérdés, mit keresnek, hanem az, hogy mit találnak.”


A mások élete… Történik valahol Erdélyben, nem sokkal a rendszerváltás előtt – de megtörténhetne bárhol, bármikor, bárkivel. Egy velejéig romlott, megnyomorító rendszer, ahol üldöző és üldözött, megfigyelő és megfigyelt láthatatlan kötelékekkel tapad egymáshoz, és minden nap, minden percben megmérettetik, ki a bűnös, ki az áldozat. Egy tipikus (magyar) értelmiségi család egyre súlyosabb kompromisszumokra és döntésekre kényszerül, csak hogy megszerezze a hőn áhított kivándorló útlevelet. De az ördöggel kötött alkuknak ritkán szokott jó vége lenni – az embertelen és arctalan mechanizmust csak ideig-óráig lehet kijátszani… A kérdések viszont velünk maradnak: szabad-e egész emberségünket áruba bocsátani a remélt jobb életért? Társunkat, saját vérünket, önmagunkat? Meddig ér, és mit igazolhat a félelem? Saját bűneink, árulásaink elől hová tudunk kivándorolni?


A Kalucsni a második drámám. Merőben más, mint az első, realistább és önéletrajzibb. (Persze ahogy minden, amit írok, ez is csak nyomokban.) Családi dráma, kivándorlós dráma, barokkos világpusztulás.” – Dragomán György


Az előadásról bővebb információk elérhetőek:

https://www.moriczszinhaz.hu/eloadasok/moricz-online-kalucsni-16


Jegyek már kaphatóak ide kattintva!


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.