Játékos és egyben maradandó színházi élmény gyermekeknek – Kukucs! bemutató a MŰvész Stúdióban

Játékos és egyben maradandó színházi élmény gyermekeknek – Kukucs! bemutató a MŰvész Stúdióban

Bemutatták a Kukucs! című előadást a MŰvész Stúdióban, november 7-én. Pregitzer Fruzsina és Olajos Gábor forgatókönyve alapján, magyar alkotók műveinek felhasználásával készült a Móricz Zsigmond Színház legújabb gyermekelőadása, melyben Tar Dánielt láthatják a legkisebb nézők a színpadon.



 

Pregitzer Fruzsina és Olajos Gábor forgatókönyve alapján, magyar alkotók műveinek felhasználásával készült a Móricz Zsigmond Színház legújabb gyermekelőadása, a Kukucs!. A darabot november 7-én, a MŰvész Stúdióban mutatták be. A rendező Pregitzer Fruzsina, aki Jászai Mari-díja mellett 2022-ben Magyarország Érdemes Művésze díjban is részesült. Alszanak a halak? című különleges produkciója után most kisgyermekeknek rendezett játékos, de minden bizonnyal fontos és maradandó élményt jelentő színházi előadást.

– Mindig azt szoktam mondani ilyenkor, hogy én csak rendeztem, és Tar Dániel pedig játszott, tehát a közönséget kell ilyenkor megkérdezni. Szerették, ennyit tudok mondani – nyilatkozta a bemutatót követő napokban Pregitzer Fruzsina, a Kukucs! rendezője.

Olajos Gábor és Pregitzer Fruzsina nem titkolt célja, hogy a nézőtéren ülő gyermekek sok klasszikus alkotó segítségével lássanak csodát, varázslatot, és szeressenek minél inkább játszani rímekkel, dalokkal, mesékkel, és mindenekelőtt egymással. Ezen az úton Tar Dániel, a Móricz Zsigmond Színház művésze vezeti személyesen társait, a legifjabb nézőket. A teátrum fiatal művészére nagy hatással volt már a próbafolyamat is, az előadások során pedig őt magát is feltölti a sok vidám és érdeklődő tekintet.

– Izgalmas és fárasztó a játék, de nagyon-nagyon szép dolgokat kapok vissza, és szerintem nagyon élvezték a gyerekek. Kaptunk már visszajelzéseket erre vonatkozóan, hogy ez egy nagyon jól sikerült és jól összeválogatott anyag, nagyon szépen van vezetve a gyerekek figyelme. De ez érezhető volt végig, nevetgéltek, kacarásztak, amikor kellett, figyeltek, tehát egy koncentrált 45 percet kapnak, és a legfontosabb, hogy tényleg élvezik a dolgot – mondta el az előadás kapcsán Tar Dániel, a Móricz Zsigmond Színház művésze.

A Kukucs! című előadás készítőinek vágya tehát, hogy a lehető legkorábban, legszemélyesebben szerettessék meg a színházat a gyermekekkel, hogy később tapasztalt, és színházkedvelő nézőkként lássák őket viszont. Az előadást november 7-től láthatják a MŰvész Stúdióban, a darabról bővebben a péntek esti Sziesztában nyilatkozik Pregitzer Fruzsina rendező és Tar Dániel színművész.


Forrás: Nyíregyházi Televízió


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.