IDÉTLEN IDŐKIG - KÖZKÍVÁNATRA FEBRUÁRBAN BÉRLETSZÜNETBEN

IDÉTLEN IDŐKIG - KÖZKÍVÁNATRA FEBRUÁRBAN BÉRLETSZÜNETBEN

A nagy érdeklődésre való tekintettel, nézőink az új év elején több alkalommal és februárban bérletszünetben is megtekinthetik a nagy sikerű előadást.


mzssz_idetlen_idokig_op_design_preview20211216_1_21133.jpg

Fotó: Juhász Éva


Jegyek kaphatóak: ITT!


Danny Rubin – Tim Minchin

IDÉTLEN IDŐKIG (GROUNDHOG DAY)

A musical


Fordította: SEDIÁNSZKY NÓRA

Dalszövegeket fordította: ZÖLDI GERGELY


A Columbia Pictures mozifilmje és Danny Rubin története alapján


Ki ne emlékezne a kilencvenes évek egyik legszórakoztatóbb filmvígjátékára, melyet azóta is előszeretettel sugároz minden TV csatorna? A Móricz Zsigmond Színház idén egy igazi különlegességgel szolgálhat közönségének, mikor Magyarországon elsőként tűzheti műsorára a népszerű filmvígjáték sokszoros díjnyertes, a tengeren túl óriási sikert aratott, friss Broadway-musical változatát.

A történet főhőse, Phil, a híres televíziós meteorológus egy amerikai kisvárosból kénytelen tudósítani a helyi népszokás: a Mormota-nap eseményéről. Az életunt és cinikus alaknak nincs ínyére a feladat, alig várja, hogy megszabaduljon a lenézett, idealista vidéki lakosoktól és hazatérhessen. Egy váratlan hóvihar azonban útját állja, így kénytelen még egy éjszakát tölteni az utálatos helyen. Másnap reggel viszont ugyanarra a napra ébred, ami már egyszer véget ért. És újra, és újra. Minden reggel ugyanaz a dal csendül fel a hotelszoba rádiójából, és már megint: Mormota-nap van…!!! Időhurokba került, amiből sehogy sem tud szabadulni…

Phil története érzékenyen és szórakoztatóan rajzolja meg egy jellemfejlődés ívét; egy keserű, végtelenül önző személyiség útját az őszinte szerelem, és az odaadó figyelmesség felé. Megélését annak, hogy akiket megvetünk és kigúnyolunk, valójában ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk. Hogy kedvesnek és önzetlennek lenni a környezetünkkel boldogabb és teljesebb életet eredményez a magunk számára is.

A fantasztikus zenei világú előadás nem csak rendkívül szórakoztató, de látványos és újszerű is lesz, minden bizonnyal szívmelengető, feledhetetlen élményt nyújtva majd minden kedves nézőnknek.


Hangszerelés és zenei rendezés:

Christopher Nightingale

 

A színdarabot a New York-i Broadway-n először az August Wilson Theatre mutatta be

2017. április 17-én, Whistle Pig, Columbia Live Stage, The Dodgers és Michael Watt produkciójában.

IDÉTLEN IDŐKIG A musical első előadása 2016. július 15-én volt az Old Vic Theatre-ben

A színdarab bemutatását Magyarországon a Music Theatre International (Europe)

(www.mtishows.co.uk) és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség (www.theatrum-mundi.hu) között létrejött megállapodás tette lehetővé.


Az előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő támogatásával jött létre.

emmi_color_cmyk_6_19421_20824.jpgemet_logo_szines_jpeg_19422_20825.jpg


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.