Év végi díjeső Horváth Margitnak

Év végi díjeső Horváth Margitnak

Horváth Margitnak, a Móricz Zsigmond Színház színésznőjének ítélték oda a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat. Gobbi Hilda 1987-ben a végrendeletében hozta létre az elismerést, az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak, azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium.


Kihirdették a Gobbi Hilda által alapított epizodistákat jutalmazó Aase-díjakat: idén Horváth Margit mellett Szabó Éva, Spilák Lajos és Kuna Károly kapja a kitüntetést. A színház közösségi oldalán, a Móricz (F)Actor online műsorban hozták nyilvánosságra a jó hírt, hogy Horváth Margit számára az év vége igazi díjesőt hozott. A színésznő korábban a 9-től 5-ig című musicalben nyújtott kimagasló alakításáért bekerült az ötven legjelentősebb kulturális hazai alkotó és szereplő közé, most decemberben pedig Aase-díjjal jutalmazták.



Horváth Margit színésznő elmondta: „Tényleg ilyen felfoghatatlan, tényleg olyan nem várt és tényleg még titokban sem gondoltam soha semmilyen szakmai díjra. Becsületszavamra nem volt bennem semmi ilyen. El sem tudtam képzelni, hogy ez mennyire jó dolog. Csodálatosan boldog vagyok és nem akarom eltitkolni, tényleg boldog vagyok.”


A színésznő hozzátette, nagyon köszöni a színházának, hogy felterjesztette a díjra. Horváth Margit 1997-ben játszott először a nyíregyházi Szabadtéri Színpadon az Evitában, majd 1999-től már állandó társulati tag lett. Első szerepe A falu rosszában Finum Rózsi, de olyan darabokban is kiváló alakítást nyújtott, mint az Anconai szerelmesek, a Száz év magány és a Hello, Dolly!, valamint az idén bemutatott Édes Charity.


„Nekem az számít, hogy mindenből egy gyöngyszemet tudjak csinálni. Az számít, ha kicsi is a néző, úgy menjen ki, hogy lássa, volt ott egy pillanat, és ha ezt meglátja, már megérte. Így igazából nem, tényleg nem, az viszont minőségi legyen az a pici” – tette hozzá Horváth Margit.


Az Aase-díjat többek között már olyan neves színészek is megkapták, mint Máthé Eta, Gazsó György, Megyeri Zoltán és Szabó Márta. A kuratórium tagjai idén Egri Márta, Ráckevei Anna, Udvaros Dorottya, Gáspár Tibor és Márton András voltak. A vírushelyzet miatt a díjátadó a Bajor Gizi Színészmúzeumban idén elmarad, a díjazottak később vehetik át az elismerést. Gobbi Hilda 1987-ben a végrendeletében hozta létre az Aase-díjat az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak, azzal a meghagyással, hogy évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium.


Forrás: nyiregyhaza.hu


Kapcsolódó hírek
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a felhasználói élmény javítására.
Az adatvédelemi szabályzatunkat itt találja.